8x2 vs 16x1 RAM

Elwsund

Hectopat
Daha fazla  
8x8 ile bir tane 16 GB RAM arasındaki fark ne olur? Ne kadar performans kaybı yaşarım? Ekran kartım 5060 Ti. Aynı anda hem oyun hem Spotify hem Discord hem de Chrome kullanabilir miyim? Bu gibi sorular var aklımda. Anakartta 2 tane RAM slotu olduğu için şimdi 8x2 alsam bir ay sonra boşta kalırlar ama çok performans kaybı yaşarım diye korkuyorum. 1 tane 16 alınca ne yapmalıyım? Neyi tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
8x8 ile bir tane 16 GB RAM arasındaki fark ne olur? Ne kadar performans kaybı yaşarım? Ekran kartım 5060 Ti. Aynı anda hem oyun hem Spotify hem Discord hem de Chrome kullanabilir miyim? Bu gibi sorular var aklımda. Anakartta 2 tane RAM slotu olduğu için şimdi 8x2 alsam bir ay sonra boşta kalırlar ama çok performans kaybı yaşarım diye korkuyorum. 1 tane 16 alınca ne yapmalıyım? Neyi tavsiye edersiniz?

Tavsiyem 16x1 alın 1 ay sonra 16 daha alırsınız. 16 GB yetmemeye başladı oyundan oyunda değişiklik göstermekle beraber Spotify, Discord, Chrome'u aynı anda çalıştırınca.

16x1 alın, ileride de ekstra 16 takviye edersiniz çift kanal çalışır.

Ne kadar performans kaybı yaşarım?
Yaşayacağınız performans kaybı 16 GB'ın yetersiz kaldığında yapacağından daha az olacaktır. Yetersiz kalınca yeni RAM ekleme şansınız olsun hiç değilse.

Eğer 1x16 alıp daha sonra yanına aynısından alabilecekseniz 1x16 alın, bi an önce 2.yi alın. Performans farkı öyle ahım şahım bir şey olmaz %3-5 arası olur en fazla. Ama bi daha ram alamam diyorsanız 2x8 alın tabii ki.

DDR5 sistemler tek RAM ile çift RAM arasında pek performans farkı olmuyor. Daha eski DDR türlerinden FPS farkı oluşabiliyordu.

Oynadığınız oyuna göre Chrome ve Spotify ile rahat oynayabilirsiniz. Cyberpunk sıkıntı yaratmaz ama Doom Dark Age sıkıntı yaratabilir mesela.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı