8X4 RAM vs 16x2 RAM

Syrcxr

Decapat
Katılım
3 Nisan 2022
Mesajlar
345
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kardeşime bilgisayar alacağım ve RAM'lerde 8x4 ve 16x2 arasında kararsız kaldım. FPS oyunları oynamayı düşünüyor. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2*16 iyidir. Ayrıca bileşenler Quad Channel desteklemiyorsa, 4 tane de taksan Dual Channel olarak kullanır.
 
Son düzenleme:
yetersiz kalacağını düşünüyorum RAM kullanımları ne de olsa 13-14 GB gibi rakamlara fırladı artı olarak uzun ömürlü olmasınıda istiyorum.
En mantıklısını yapıyorsunuz hocam. Artık yeni çıkan oyunlara 16GB yetişmiyor. Şuan ismi lazım değil, bir oyun 24GB anlık RAM tüketimine sahip 😀.
 
En mantıklısını yapıyorsunuz hocam. Artık yeni çıkan oyunlara 16 GB yetişmiyor. Şu an ismi lazım değil, bir oyun 24 GB anlık RAM tüketimine sahip 😀.

Yapacak bir şey yok zaten elimde bütçe varken hem kendi bilgisayarımı yeniliyorum hem de şimdi kardeşime bilgisayar alıyorum. Zaten para elde durdukça değer kaybediyor 😀😀
 
2*16 iyidir. Ayrıca anakart Quad Channel desteklemiyorsa, 4 tane de taksan Dual Channel olarak kullanır.
4 modul RAM kullanmak quad channel calisacagi anlamina gelmez. Ek olarak islemcinin de quad channel desteklemesi gerekir.

Konuya donecek olursak 2x16 kullanim daha mantikli. Cogu 4 slotlu anakartin RAM topolojisi Daisy Chain topolojisi, bu da 2 modul ve 2 slot RAM kullanimiyla daha iyi calisan bir topoloji turudur. 4 slot da kullanirsin ve sorun yasamazsin ama frekans arttirmak istedigin durumda 2x16 daha yuksek frekanslara cikar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı