9.000 TL'ye kadar 27" ve 240Hz monitör tavsiyesi

harbiMe

Hectopat
Katılım
5 Mart 2020
Mesajlar
57
Detay seven birisiyim o yüzden umarım okurken sıkılmazsınız. 240Hz monitör bakıyorum. 27 inç daha çok hoşuma gidiyor ama pek fazla seçenek yok. İlk başta 240Hz olsun bizim olsun diyerek Samsung Odyssey G4 25" modelini alayım diye düşündüm. Şu an fiyatı 6399TL.


Fakat diğer konuları incelediğimde @Saint Lucia hocanın önerdiği şu iki monitör hoşuma gitti.



HP Omen'in 27 inç olması, Dell'in ise 280Hz ve yeni çıkan bir model olması hoşuma gitme sebepleri.

Aradaki 1500-2500TL fiyat farkına değecek ise Samsung Odyssey G4'ü direkt olarak eleyebilirim. Ki 6500'ü verdikten sonra 8000-9000TL de verilir gibi. Bu arada monitörü şu andan itibaren 1 ay kullanıp 5 aylığına yurt dışına çıkacağım ve monitör 5 ay boyunca yatacak. Önümdeki 1 ay boyunca boş zamanımı harcamak ve enflasyondan daha az etkilenmek için şu an almayı düşünüyorum. Ama yaz ayına kadar fiyatlarda indirim veya farklı modellerin çıkması gibi durumların olma ihtimali yüksekse satın alma işini yaza da erteleyebilirim.

Laptop kullanıyorum.
HP Victus 16-D1011NT. i5-12500H RTX 3060.
Laptopta HDMI 2.1 ve Type-C DP 1.4 çıkışı var. Fakat birkaç konuda DP portunun düşük bant genişliği ile sınırlandırıldığını okudum ve bu port ile 240Hz alabilen görmedim. Yani HDMI portunu kullanmak zorunda kalacağım tahminen.

Daha önce BenQ Zowie XL2411K modelini kullandım. TN panel olan bu monitörden oldukça memnundum. Ekranı küçük gelmeye ve 144Hz tatmin etmemeye başladığı için ileride 240Hz monitör alırım diye satmıştım. Dediğim gibi oldukça memnundum. Çok fazla dizi, film izlemediğimden ve renkler ile pek fazla bir işim olmadığından TN panel olması beni rahatsız etmemişti.
Zaten ağırlıklı olarak rekabetçi FPS oyunları oynuyorum. Bu yüzden gecikme, ghosting vb. açıdan performanslı TN panel monitör önerilerine de açığım. Ama IPS panelin görsel güzelliği de kafamı karıştırıyor.

Uzun lafın kısası tercihen 27 inç, 240Hz, pivot, IPS panel (performansına değecek kadar fark olursa TN panel de olur), HDMI 2.0 veya HDMI 2.1 destekli bir monitör arıyorum. Bütçe olarak en ucuz 240Hz monitörlerden Samsung Odyssey G4'ü alırım diye düşünerek 6500TL ile başlamıştım ama uzun ömürlü ve fiyatına değecek ürünler için 9000TL civarlarına da çıkabilirim.

@BerkayZ87 @Saint Lucia
 
Son düzenleme:
Baştan sona okudum. Konu açık ve net.

Monitör üzerindeki panel tipi kişisel bir tercihtir. Bende 13 sene TN panel monitör kullandım. Fakat artık TN paneli savunmuyorum ve zorunlu olmadıkça önermiyorum.
Görsel kalite gün geçtikçe artıyor. Neden bunlardan faydalanmayalım?
Çok uzatmadan IPS panele geçmenin mantıklı olduğunu ve 27 inç zorunluysa HP almanızı, 27 inç zorunlu değilse Dell'i almanızı önereceğim.
Samsung'u önermiyorum demiyorum ama bütçe varsa o bütçeye düşüp onu almanızı önermiyorum. Samsung güven vermiyor.
HP ve Dell güven veriyor. Ayrıca Dell şu an Gaming.gen'de indirimde. Yarın öbür gün fiyatı 9K'nın üstüne çıkacak. F/P bir monitör. Üzmez. Tavsiyemdir. 👍
 
Cihazdan cihaza değişir ama HP Victus 16-D1011NT için NVIDIA ekran kartına bağlı.

Yani NVIDIA G-Sync kullanabiliyor musunuz ben HDMI ile bağlıyım ve kullanamıyorum şu an. Eğer kullanabiliyorsa bende DP typc kablo sipariş vereceğim.
Eğer kullandığınız kablonun linki varsa atar mısınız?
 
Yani NVIDIA G-Sync kullanabiliyor musunuz ben HDMI ile bağlıyım ve kullanamıyorum şu an. Eğer kullanabiliyorsa bende DP typc kablo sipariş vereceğim.
Eğer kullandığınız kablonun linki varsa atar mısınız?
Evet G-Sync kullanılabiliyor. Kutudan çıkan kabloyu kullanıyorum. Aynı monitörü aldıysanız kutudan çıkması lazım.
 

Geri
Yukarı