Fark etmez ama dağ olursa daha iyi olur Kron XC serisi gibi.Hocam, ne tür bir bisiklet bakıyorsunuz? Trekking mi, şehir mi, dağ mı, yol mu? Ne tür istediğinizi belirtirseniz ona göre yardımcı olmaya çalışırım.
Kron XC 100.Fark etmez ama dağ olursa daha iyi olur Kron XC serisi gibi.
Fark etmez ama dağ olursa daha iyi olur Kron XC serisi gibi.
10 binin üzerine çıkacaksınız Kron XC 100 gibi bir bisiklet almak yerine Bisan mtx7300'ü bir düşünmenizi öneririm. XC100'ün aksine mtx7300'de arka aktarıcı Shimano altus kullanılmış ve vites telleri kadro içinden geçiyor. Ama bu iki bisiklet arasında ruble ve aynakol oranlarında farklılık var. Kullanımınıza göre hangi oranı seçeceğiniz değişir. Bütçeyi bu kadar arttıramam derseniz bir başka bisiklet Bisan MTX7100 olabilir.
Fakat şunu da belirtmek isterim eğer bisikleti şehirde kullanacaksanız bir trekking veya şehir bisikleti almanızı öneririm. Daha ince lastiklerle daha keyifli sürüşler yapabilirsiniz. Şehirde gereksiz yere dağ bisikletinin fazla ağırlığı ile enerjinizi boşuna harcamanız gerekmez.
Bir de neden hidrolik disk fren tercih ettiğinizi sorabilir miyim? Bu fiyat aralığında düzgün hidrolik disk frenli bisiklet bulmak biraz zor. V fren tercih ederseniz daha fazla seçeneğiniz olur. İnsanların hidrolik freni bu kadar övmesine aldanmayın. Evet, haklılar kesinlikle tutuş hidrolik disk frende daha iyi. Yağmurlu havalarda da performansı çok daha iyi ama bakımı zor, v frene göre daha ağır, parçaları daha pahalı. Başlangıç seviyesinde bir bisikletçi olarak v fren ile ilgili her sorununuzu halledebilirsiniz ama hidrolik disk freninizde bir sorun olunca bu sizi çok uğraştırır. Hidrolik disk daha sağlamdır, bana bir problem çıkarmaz diye düşünebilirsiniz. Ama fren sistemindeki hidrolik sıvıyı belli aralıklarla değiştirmeniz gerekecek. Freni kullandıkça fren balatalarınız aşınacak, fren performansı azalacak, yenilemeniz gerekecek. Bu balatalar da v freninkilere göre çok daha pahalı.
Benim size tavsiyem v frenli, alüminyum kadro bir trekking bisikleti almanız yönünde olacak. Eğer birkaç bisiklet arasında kalırsanız yine buradan sorabilirsiniz. Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.
Hocam, bisiklet hidrolik disk frenli ve kilitli amortisörlü ama eski ve yıpranmış görünüyor. Muhtemel düzenli bakımları yapılmadı ve pek de düzgün kullanılmışa benzemiyor. Başka seçenekleriniz var mı acaba?Hocam merhaba, ben de bisiklet bakıyorum. Sarı siteden 6300e bianchi aspid 47 almayı düşünüyorum. Boyum 1.65 böyle uygun fiyatlarda 0 ya da ikinci el tavsiyen var mı? Çanakkale'de yaşıyorum genelde rüzgarlı memleket ama üniversite yolu dışında çok yokuş yok.
Salacaksanız pazarlık yaparak alın. Bu bisikletin ederi bu kadar değil. Gidon zaten tamamen gitmiş gibi görünüyor.En iyi opsiyon bu gibi hocam, ilanlarda genelde 18 kadro 26 jantlı ya da 29 jant dev gibi bisikletler var. Boyuma en uygun olanı bu gibi. Bir de bizim insanımız her şeyden kâr etmeyi sevdiği için 2. el bisikleti 0 fiyatına koymuş. Birkaç tane Corelli marka falan vardı aynı fiyatlarda ama v fren ve çelik kadroluydu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.