9. sınıf 1. dönemin geçişi

Dostum kimse için ders çalışmak ağız sulandıran bir eylem değil. Zorunlu olarak yapman gereken ama zorunlu olarak yapman gerektiğinin farkında olunca da yapmayı istemediğin bir kuyu. Bu kuyuda oynayabileceğin zamanlardasın. Derslerinden geçecek kadar çalış bu dönem mesela, sınavlarınızı bilmiyorum ama geçmek zor değil diye düşünüyorum (Yeni ders geçme sistemine hakim değilim o yüzden bir eleştiri de yapmam doğru değil, belki de zordur). 10. sınıfta da iyi puanlar almaya çalış, sonraki yıllarda zaten sınava hazırlık.
TikTok kullanıyorum; deyince hemen herkesin aklına saçma akımları takip eden biri canlanıyor akıllarda ama umarım bu platformu kendini geliştirmeye, yeni şeyler öğrenmeye ve ilham almak için kullanıyorsundur. İlgi alanlarını öğret bu platformlara.
Ailenin maddi durumunu vs. bilmiyorum ama bu yaşta "aileme yük olmak istemiyorum"u düşünmek çok yorabilecek bir düşünce. Daha 14 yaşındasın, bırak ailen elinden geldiğince ihtiyaçlarını karşılasın.

Bence zorunlu bir eylem değil, bir insanın tek seçeneği üniversite bitirip iş bulmayı "ummak" olmamalı.
 
TikTok kullanmayı hemen bırakmalısın, beyin öldüren bir uygualma. Onun dışında okuma isteğin yoksa başka alanlara yönelmelisin.
TikTok sadece teknolojik gelişmeler veya durumlar rom root gibi şeyler için kullanıyorum öyle pubg veya akımlar için kullanan maymunlar gibi değilim Allah'a şükür

Kardeşim okuduğumdan anladığım kadarıyla yüksek ihtimal TikTok kaynaklı dopamin bağımlısı olmuşsun buradan sana tavsiyem özellikle TikTok'u bırakmaya çalışman olur ders konusuna gelince 9'da dersleri fazla takmana gerek yok gez toz eğlen ama OBP'ni kesinlikle yüksek tut mesela yazılın yüksek gelsin hemen yazılıdan sonraki saniye unut fark etmez ama matematiği halletmeye çalış eğer imkanınız varsa özele de geçebilirsin OBP konusunda sıkılmazsın hiç yoktan.
Son yorumuma bak
 

Geri
Yukarı