Derken?
Bu yazıyı konu sahibine de yazıyorum. Ben okul değiştirdiğimde yeni okuldaki seçmeli ders Kuranı Kerim idi. Hoca bana okul bitmesine 2 ay kala sınava girip bazı yazıları okumamı istedi. Girmedim sınava, soran hocaya umrumda değil demiştim. 2 puan umursamadım cidden. Nasıl sıfırdan bir anda okuyabilirim ki 2 ayda Kuranı. Uğraştığıma değmezdi. Tabi İmam hatip de zorunlu diye biliyorum. Geçmiş olsun. Niyetiniz varsa dine okul değiştirip mezun olunca İlahiyat okuyabilirsiniz. Sizi zorlayacak değil de kolaylaştıracak şekilde okumanızı tavsiye ederim. Son senede Açık Liseye geçerek evde sınava çalışmak. Pek bir önemi yok nerden mezun olduğunuzun. Gelip de sen Fen mezunusun buyur holdinge patron ol demeyecek kimse herhalde. Yalnız gelip de İngilizce bölüm okuyup İngilizce bilememek gibi bu durum. Sanki Arapçaya hakim olmalısınız o İmam hatip için. İmam hatip liseleri oldukça lüks oluyor. Tam donanımlı eksiksiz ve tertemiz. Fen liseleri dağa bayıra yapılıyor. 40 senelik binalar bir çoğu da. Eğitim sistemin de aksaklık olabilir. Eleştirmek istemiyorum küfür edeceğim yoksa sisteme.