9. sınıf biyoloji çok zor

9.sınıfı atla gerisi gelir. 9.sınıfta çok zorlanmıştım 15 20 gibi bir not almıştım. Şu an 10. sınıfım ilk dönemdeki notlarım 88 ve 70. 10.sınıf 9.sınıftaki kadar zor değil.

Hocam uzun mesai harcamak lazım. 9. sınıf biyolojisi evet zor. Bu ikinci sınavlar için bir tavsiye vermek zor fakat uzun uzun çalışmak lazım. Özet çıkarıp kelimeleri çalışmak lazım, ingilizce gibi.

Daha bitkiler var sakin ol. Ezber yapman gerekiyor ama saf ezber yaparsan da sınavda karıştırabilirsin. Ezberlerken de ne olay döndüğünü bilmen lazım. Bir konuya çalıştıktan sonra otur ve konuyu deftere/kitaba bakmadan kendine ya da bir başkasına anlatmaya çalış takıldığın yer olursa dön ve oraya tekrar çalış. Yazarak da çalışabilirsin. Yazarak çalışırken kendi cümlelerinle ifade etmeye çalış.

Hocam uzun mesai harcamak lazım. 9. sınıf biyolojisi evet zor. Bu ikinci sınavlar için bir tavsiye vermek zor fakat uzun uzun çalışmak lazım. Özet çıkarıp kelimeleri çalışmak lazım, İngilizce gibi.

Katılıyorum. Sadece ezber yapıp sınava gireceksin o zaman 100 bile alabilirsin. Bizim okuldaki hocalar ezber sormuştu sadece.

Merhabalar, şu an 11. sınıfım. Hesabımda dolaşırken şans eseri bu konuya denk geldim. 9-10'da yine biyolojim kötüydü ama 11. sınıfta biyolojiyi çok sevmeye başladım. İlk dönem sınavlarım 93-86. Biyolojiye çalışmayı çok seveceğimi hiç düşünmemiştim. 😁

Technopat Haberler

Geri
Yukarı