9. sınıf fizik dersinde hidrojen enerjisi konusu için yapılan araştırma yeterli mi?

ARCADE34

Hectopat
Katılım
2 Ekim 2021
Mesajlar
1.348
Çözümler
12
Yer
Merkez/Niğde
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Endüstri'de Bilişim okuyorum.
Selam. Yarın'a kadar yapılması gereken fizik dersinden araştırma ödevim var hidrojen enerjisi konusu üzerine. Şu ana kadar sadece aşağıdakini yazabildim, sizce öğretmen kabul eder mi? Başka ne eklenmeli? Yeterli mi? Düşüncelerinizi bekliyorum.

Ekran Görüntüsü (2).png
 
Hidrojen niye ayrışıyor? Nasıl ayrışıyor? Ne kadar enerji çıkıyor? Hoca olsam ve şu ödev bana gelse gülerim sadece. Bişey yapmamışsın.
 
Hidrojen niye ayrışıyor? Nasıl ayrışıyor? Ne kadar enerji çıkıyor? Hoca olsam ve şu ödev bana gelse gülerim sadece. Bir şey yapmamışsın.

Bende işte az göründüğü için konu açtım hocam ekleyeceğim dediklerinizi. Teşekkürler.
 
Hidrojen niye ayrışıyor? Nasıl ayrışıyor? Ne kadar enerji çıkıyor? Hoca olsam ve şu ödev bana gelse gülerim sadece. Bir şey yapmamışsın.

Hocam performans degil anladıgım kadarıyla is olsun diye verilmiş odev. O kadar mesaiye gerek oldugunu sanmıyorum.
 
Yok hocam yanlış hatırlamıyorsam performans notu verilecek.

@GFYT @preyy son durum;
Eki Görüntüle 2140945
"Nerede kullanılır" ile "ne için ayrışır" başlığına aynı cevabı vermişsin. "ne için" başlığını silip "hidrojen enerjisinin kimyasal denklemi" diye başlık açıp şöyle birşey yazabilirsin:

Hidrojen enerjisi genellikle hidrojenin yanması veya oksidasyonu yoluyla enerji açığa çıkarır. Hidrojen (H2) ve oksijen (O2) gazlarının reaksiyona girmesi sonucunda su (H2O) oluşur ve bu reaksiyon sırasında enerji açığa çıkar.

Hidrojen ve oksijenin reaksiyonu şu kimyasal denklemle gösterilir:

2H2(g) + O2(g) -> 2H2O(l) + Enerji
 
"Nerede kullanılır" ile "ne için ayrışır" başlığına aynı cevabı vermişsin. "ne için" başlığını silip "hidrojen enerjisinin kimyasal denklemi" diye başlık açıp şöyle bir şey yazabilirsin:

Hidrojen enerjisi genellikle hidrojenin yanması veya oksidasyonu yoluyla enerji açığa çıkarır. Hidrojen (h2) ve oksijen (o2) gazlarının reaksiyona girmesi sonucunda su (h2o) oluşur ve bu reaksiyon sırasında enerji açığa çıkar.

Hidrojen ve oksijenin reaksiyonu şu kimyasal denklemle gösterilir:

2H2(g) + o2(g) -> 2H2o(l) + enerji.

Teşekkür ederim ama çoktan gördüğünüz görüntü el yazısı ile bir A4 kağıdına geçirildi. (benim yazım aşırı kötü olduğu için anneme yazdırdım mecbur.)

IMG_20240314_221112.jpg


Görüntünün kötü gözükmesinin sebebi benim telefonumun kamerası🙃. Yani aslında gayet düzgün yazılı ama çok iyi bir kameram olduğu için çok iyi çıktı. (İroni)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı