9. sınıf fizikte sınavda ne çıkar?

yusf_3

Hectopat
Daha fazla  
Yarın sınav var. Çok karışık konular. En iyisi çıkabilecek yerlere çalışmak. Nerelerden çıkar?

Zaten konu az. 9. Sınıfın ilk üniteleri. O yüzden eleme yapmadan herhangi bir konu sorabilir. 2. sınavlarda genelde ilk konuları kolay ve az soruyorlar. Tecrübeyle sabit.
Fiziğin alt dalları, diğer dallarla ilişkisi, vektörel-skaler-temel-bileşik kuvvetleri ayırma, dayanıklılık, adezyon-kohezyon. Bunlar banko.

Yarın sınav var. Çok karışık konular. En iyisi çıkabilecek yerlere çalışmak. Nerelerden çıkar?

Bende iki gün önce oldum bizim hoca temel büyüklükler türetilmiş büyüklükler çevirmeler nicel nitel gözlem fizik tanım alt dallarını vektör skaler falan sordu okuldan okula değişir.

Sadece KISAMUZ'u hatırla ondan bile 10 puan alırsın dert etmene gerek yok fakat çalışmak için geç kalmışsın.

Ben bittim hiçbirini bilmiyorum o kadar kötüyüm fizikte ve yarın sınavım var ağlıcam.

Hacim: Bir maddenin uzayda kapladığı alan. (m3)
Özgül Hacim: Bir maddenin birim kütlesinin hacmi.(V(kuyruklu)=V/m)
Basınç: Birim alana etki eden dik kuvvetler bileşeni. (Pascal=N/m2)
• Akışkanlarda basınç, katılarda gerilme denir.
Kuvvet: Newtonun ikinci hareket kanununa maddesel noktaya etkiyen bileşke kuvvet sıfır değilse, maddesel nokta bileşke kuvvetin şiddeti ile orantılı ve bileşke kuvvet doğrultusunda ivme kazanır. (F=m.a) (F ve a'nın üstünde vektörel işareti var)
Atmosfer Basıncı: 760mmHg cıva basıncına karşılık gelir. 1 atm=101,325 kPa
Güç: Birim zamanda yapılan iş. (P=Nm/s=J/s)
Sıcaklık: Maddenin moleküler kinetik enerjisinin dışa çıkmış duyu organları yardımıyla hissedilen ve uygun sıcaklık ölçerle büyüklüğü tespit edilen bir termodinamik özeliktir. Moleküler hareketin tamamen durduğu an mutlak 0 K'dir. (Mutlak 0 Kelvin = -273,15 santigrat)

Bunlar yarınki sınavından çıkmasa bile sayısal alanda ilerlemeyi düşünüyorsan karşına çıkar, not almanı tavsiye ederim. Özellikle soracağın bir konu olursa özelden yazabilirsin.

Edit 1: Özel mesaj kapalıymış, alıntılarsın.
Edit 2: Klavyede yazamadığım formül ve birimler oldu, idare et

Son düzenleme:
teşekkürler bunları biliyorum zaten iyi alır mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…