Yarın sınav var. Çok karışık konular. En iyisi çıkabilecek yerlere çalışmak. Nerelerden çıkar?
Sadece KISAMUZ'u hatırla ondan bile 10 puan alırsın dert etmene gerek yok fakat çalışmak için geç kalmışsın.Zaten konu az. 9. Sınıfın ilk üniteleri. O yüzden eleme yapmadan herhangi bir konu sorabilir. 2. sınavlarda genelde ilk konuları kolay ve az soruyorlar. Tecrübeyle sabit.
Fiziğin alt dalları, diğer dallarla ilişkisi, vektörel-skaler ayırma, dayanıklılık, adezyon-kohezyon. Bunlar banko.
Zaten konu az. 9. sınıfın ilk üniteleri. O yüzden eleme yapmadan herhangi bir konu sorabilir. 2. sınavlarda genelde ilk konuları kolay ve az soruyorlar. Tecrübeyle sabit.
Fiziğin alt dalları, diğer dallarla ilişkisi, vektörel-skaler-temel-birleşik kuvvetleri ayırma, dayanıklılık, adezyon-kohezyon. Bunlar banko.
Zamanında 55 aldığım sınavYarın sınav var. Çok karışık konular. En iyisi çıkabilecek yerlere çalışmak. Nerelerden çıkar?
teşekkürler bunları biliyorum zaten iyi alır mıyım?Hacim: Bir maddenin uzayda kapladığı alan. (m3)
Özgül Hacim: Bir maddenin birim kütlesinin hacmi.(V(kuyruklu)=V/m)
Basınç: Birim alana etki eden dik kuvvetler bileşeni. (Pascal=N/m2)
• Akışkanlarda basınç, katılarda gerilme denir.
Kuvvet: Newtonun ikinci hareket kanununa maddesel noktaya etkiyen bileşke kuvvet sıfır değilse, maddesel nokta bileşke kuvvetin şiddeti ile orantılı ve bileşke kuvvet doğrultusunda ivme kazanır. (F=m.a) (F ve a'nın üstünde vektörel işareti var)
Atmosfer Basıncı: 760mmHg cıva basıncına karşılık gelir. 1 atm=101,325 kPa
Güç: Birim zamanda yapılan iş. (P=Nm/s=J/s)
Sıcaklık: Maddenin moleküler kinetik enerjisinin dışa çıkmış duyu organları yardımıyla hissedilen ve uygun sıcaklık ölçerle büyüklüğü tespit edilen bir termodinamik özeliktir. Moleküler hareketin tamamen durduğu an mutlak 0 K'dir. (Mutlak 0 Kelvin = -273,15 santigrat)
Bunlar yarınki sınavından çıkmasa bile sayısal alanda ilerlemeyi düşünüyorsan karşına çıkar, not almanı tavsiye ederim. Özellikle soracağın bir konu olursa özelden yazabilirsin.
Edit 1: Özel mesaj kapalıymış, alıntılarsın.
Edit 2: Klavyede yazamadığım formül ve birimler oldu, idare et![]()
Onu bilemiyorum ben 9. sınıfı bitirdiğimden beri konular 200 kere değişmiş olabilir. Neler sorulabilir onu bile bilmiyorumteşekkürler bunları biliyorum zaten iyi alır mıyım?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.