9. sınıf için nasıl çalışmak gerekir?

-Çalıştığın dersi tekrar et
-Ödevlerini yap
-Derslerini iyi dinle
-Sürekli ders çalışma, kendi hobilerini bul kendini bu alanlarda geliştir.
-Konuları erkenden hallet, sınav haftasına kadar biriktirme yoksa hüsran olur.

Bu kadar bunları yapıp başarılı olamayacak birini tanımıyorum.

-Çalıştığın dersi tekrar et
-Ödevlerini yap
-Derslerini iyi dinle
-Sürekli ders çalışma, kendi hobilerini bul kendini bu alanlarda geliştir.
-Konuları erkenden hallet, sınav haftasına kadar biriktirme yoksa hüsran olur.

Bu kadar bunları yapıp başarılı olamayacak birini tanımıyorum.
Hocam peki şu anda ne yapmalıyım ?

Hocam peki şu anda ne yapmalıyım ?
Şu anda tatildesiniz diye biliyorum.
Kitap oku , gez toz kafana göre takıl dostum. Daha yolun uzun ama uzun dememe bakma bir anda geçip gidiyor.
Kendini bu kadar sıkmana gerek yok. Dönem içinde dediklerimi layıkıyla yap yeter. Başarı zaten gelecektir.
Ben 9. sınıf konularını şimdiden başlamak istiyorum hevesliyim diyorsan da aç bir youtube kanalı ufaktan konuları izle not al çalış.
Ama ben çok gerekli olduğunu düşünmüyorum.
Kendine güzel bir hobi bul bunda kendini geliştir. Kısacası tatilinin keyfini çıkar.

Eğer oyun merakın varsa sakın derslerden önce oyun oynama, yoksa 5 dakika çalışır sonra kafanın içinde oyuna kaldığın yerden edersin. Günlük tekrarı mutlaka yap, erteleme. Tekrarlar bittikten sonraki günün ve haftanın derslerine de bir göz at. Mesela A dersi bugündü ve okuldan sonra tekrarını yaptın, haftaya işlenecek yere de ufaktan bak. Daha sonra yarınki B dersine de biraz bak. Bunlar çok zamanını almaz. Tekrar 2 saat, sonraki derse göz atma 1 saat olsa sana bayağı bir vakit kalıyor. Bu zamanda mutlaka en azından 20-30 sayfa kitap okuyabilirsin. Hobi edinirsen mental olarak da iyi olursun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı