9.sınıf için öneriler

EmreeThePlayer

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 9.sınıf için tavsiye verir misiniz? Abimle iddiaya girdik eğer takdir alırsam bir miktar para verecekmiş. Benim de takdir almam gerekiyor. Herhangi bir tavsiye verirseniz sevinirim.

Arkadaşlar 9.sınıf için tavsiye verir misiniz? Abimle iddiaya girdik eğer takdir alırsam bir miktar para verecekmiş. Benim de takdir almam gerekiyor. Herhangi bir tavsiye verirseniz sevinirim.

Günlük tekrar artı günün konularından test çöz 90+ ortalama senindir.

İlk günden hocanı dinle eve gel soru çöz eğer konuyu anlamazsan YouTube'da yüzlerce kanal var aç izle. Günde en az 1 saat dahi olsa ders çalış kısacası verimli çalış. Sosyal aktivitelerine de devam et. Ben 9'da hata yaptım hiç çalışmadım şimdi kahrını çekiyorum.

Dersleri dinlemek yetmiyor. İlla defterden de anlayacağın şekilde çalışman gerekiyor.

Ders açısından eğer 9 10'da konu eksiği bırakmaz günlük tekrar ve soru çözersen hem 11 12'de rahat edersin hem de dediğin gibi takdir alabilirsin :D.

Sosyal açıdan da dersleri kasıp arkadaşlarınla arana mesafe koyma ama tavsiyem herkesle de samimi olma arkadaşlarını iyi seç. (11. sınıfım ve anlattıklarımı 9 10'da yaşadım :) )

Düzenli tekrarını yapıp testini çöz yeter. Çalışma önerisine nazaran bir konuya değinmek istiyorum(ders konusuna sonlara doğru tekrar dönüyorum) ; lise çok profesyonel yalan söyleyen ve gerçek yüzünü saklayabilen insanlarla dolu. 12ye geçtim bazı arkadaşlarımın ne halt olduğunu yeni öğreniyorum. Bir de zorbalıklara asla takma kafanı, onlar sen farklı olduğun için kıskanırlar laf atarlar. Sen kafanı bunlara takıpta onlara benzemeye çalışma. Misal verecek olursam bir arkadaşım vardı titiz bir insandı sonra tüm okul bununla dalga geçmeye başladı, eldivenle dolaşıp yanında sürekli dezenfektan taşıyor diye dalga geçtiler. Kendileri tuvaletten çıkınca elini yıkamayan, alkol sigara ne varsa kullanan insanlar. Dalga geçilen çocuğun bu seneki halini görünce kahroldum. Aynı onlar gibi sigaraya, küfür ederek konuşmaya başlamış. Önceden çok nazik saygılı temiz biri iken şimdi zorba iğrenç kaba bir insan olmuş. Sırf dalga geçtiler diye. Bu olay beni derinden etkiledi ve anlatmak istedim. Sen bunlara aldanma oyuna gelme. Ders konusunda ise ben dersi derste dinleyip eksik hissettiğim konuda tekrar yaptım, sonra konuyla ilgili basitten zora doğru test çözdüm. Günde 2 saat ya çalıştım ya çalıştım ortalama 92 falan geldi. Lise bence fazla abartılıyor sınav zorluğu konusunda. Şimdi sınavların kolaydır diyenler gelir muhakkak, fen lisesindeyim sınavlar boru gibi.

"Lise ortamı cart curt" Denilen aptalca şeylere takılma derslerine önem ver gerekirse tenefüslerde bile ders çöz gereksiz konuşmalardan kaçın sadece eğitimine önem ver.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı