9. sınıf kimya dersini anlamıyorum

Lemon MUSK

Hectopat
O kadar çalışmama rağmen şu dersi bir türlü anlayamıyorum. Bir tavsiyesi olan varsa yazabilir mi? Dipnot: İnternetteki MEB'in sorularını yapabiliyorum ama hocanın verdiği soruları yapamıyorum. Kafam basmıyor mu yetmiyor mu anlayamadım.

9. sınıf kimyasında pek bir şey yok aslında. Atom ve Periyodik sistem ile Kimyasal Bağlarda takılmış olabilirsiniz. Bu konular sözel beceri ister biraz. Elementler ile bileşikleri ezberlemezseniz bu iki konuda da zorlanırsınız. Ben bir kağıda bilinen 30 element ve 20 bileşik formülünü yazıp duvarıma asmıştım. Bileşikleri bilmek önemli. Ona göre bağlar arası etkileşimleri anlayabiliyorum.

Matematik için de konuşalım. 9. sınıf matematiğinde şu anda üslü-köklü sayılardasınız sanırım. Ben bir tek köklü sayıları anlamak için ayrı bir sarfiyat vermiştim. Biraz anlaması zor konular. Ama anlayınca sorularını çözmek zevklidir. Rehber Matematik öneririm. Kimya için de Kimya Ada'sına bakabilirsiniz.

Maalesef bende sizinle aynı durumdayım, ama benim durumum anlayamamak değil hocanın anlatamaması. Hoca bize bir kaynak kitap önerdi, her ders o kitabı açıyor, derste kitaptan konuyu okuyup-okuyup bize mantığını öğretmeden geçiyor. Sınıfta kime sorsam dersten hiç bir şey anlamıyor(Anadolu Lisesi). Kimyada çok zorlanıyorum, sayısal derslere ilgim var ve ileride sayısal seçeceğim, Kimyada bu derece eksiğimin olması beni biraz korkutuyor. Artık iş başa düştü, yapacak bir şey yok. 15 tatilde kendim konuları halledeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı