9. sınıf konularının çok zor gelmesi

arcamira

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 9.sınıfa geçtim bugün fizik bakayım dedim ve çok zor geldi. Bir sürü ezberlenecek şey var ve hemen unutuyorum. Geçen de matematiğe baktım dayanamadım yarım saat bakıp çıktım. Edebiyatta da sürekli şiir okutuyorlar eğer fiilimsi veya cümlenin ögeleri gibi şeyler yoksa ondan da düşük alacağım. Günlük tekrar yapmak istiyorum fakat anlayamadığım için boşa vakit geçiriyor gibi hissediyorum. OBP'yi şimdiden iyi tutmak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Keşke yerinde olsam 11 ve 12 de sana ortaokul konusu gibi gelecek şuan bulunduğun 9.sınıf az çalışmayla anlıyorsun 9'u ama 11 12 öyle değil. 11 ve 12 görsen anlarsın ne dediğimi 🙁

Ben 50kdan mezuna bıraktım bu sene tekrardan çalışıyorum, bazen bu konuyu ilk defa görenler nasıl oturtuyor acaba diye düşünüyorum ben mezunluğumda anca oturttum tabii zeka seviyeleri farklıdır da elden bir şey gelmez, OBP olursa olur boş ver 11 ve 12.sinifta OBP ortalaman artar zaten çok kasma. zaten hiç bir konuyu eksiksiz öğrenemezsin her ders ayt ile bağlantılı zamana bırak

Arkadaşlar 9.sınıfa geçtim bugün fizik bakayım dedim ve çok zor geldi. Bir sürü ezberlenecek şey var ve hemen unutuyorum. Geçen de matematiğe baktım dayanamadım yarım saat bakıp çıktım. Edebiyatta da sürekli şiir okutuyorlar eğer fiilimsi veya cümlenin ögeleri gibi şeyler yoksa ondan da düşük alacağım. Günlük tekrar yapmak istiyorum fakat anlayamadığım için boşa vakit geçiriyor gibi hissediyorum. OBP'yi şimdiden iyi tutmak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Çok zor deyip pes etme. Test al günde 5-6 saat soru çöz. Ama bu saati arttır. Anlamak için günde test kitabı çözdükten sonra 25-30 sayfa kitap oku. Yani 1 ayda 1 kitap veya 2 kitap bitirirsin artık. Sonra okulda yazdığın konuları eve gelip 20 kere tekrar et. Sonra bu konuları YouTube'da araştırıp videolarını izle. Detaylı anlatan hocalar bulunmakta zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı