9. sınıf matematiği yapamamak

• Konuyu başlatan Ozi01
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 1.241
Dersleri dinleyemiyorum uykum geliyor oysaki uyuyorum da yani liseye geçince oldu bu bunu engellememin bir yolu var mı?

Gece geç saatlerde yatıyorsan daha erken uyumaya çalış çünkü sabah erkenden uykunu almadan uyanıp okula gidiyorsun matematikde ilk konuları bende anlamamıştım ama düzenli şekilde çalışıp devam ettirirsen rahat şekilde düzeltirsin diye düşünüyorum.

O trigonometrik özdeşlikler soruları var, bir de onları çöz bak bakalım kolaymıymış :D.

Aynen öyle. Keşke 9'daki gibi önerme sorularını çözseymişiz. AYT bilmeyene zor.

Hayır hocam şu anda ortaokulun devam konusunu görüyoruz ama bu kitaptaki sorular çok zoruma gidiyor hiç anlamıyorum.

Eyüp b. İzleyin nereden ne yaptığını kafanıza yazın. O soru bir daha çıktığında ne yapacağınızı öğrenmeye çalışın. Daha sonra otomatikman çözmeye başlarsınız. Zor kitaplardan başlamayın internette kitap zorluklarını belirten grafikler var, oradan yardım alarak derecenize göre kitap alın daha sonra bir tık zorunu alın. Tüm dersler kitap kullanma her dersin kitabı olsun.

Eyüp b. İzleyin nereden ne yaptığını kafanıza yazın. O soru bir daha çıktığında ne yapacağınızı öğrenmeye çalışın. Daha sonra otomatikman çözmeye başlarsınız. Zor kitaplardan başlamayın internette kitap zorluklarını belirten grafikler var, oradan yardım alarak derecenize göre kitap alın daha sonra bir tık zorunu alın. Tüm dersler kitap kullanma her dersin kitabı olsun.
Ah keşke, en zoru bu sanıyoduk daha fragmanmış :D.

Böyle diyerek umutsuzluğa kaptırmanın bir manası yok 9. sınıf çoğu kişiye daha zor gelir sebebi çok boş şeylerle uğraştırmaları 1 formülle bitecek konuyu 1 dönemde anlatmaları. AYT matematik en azından bir işine yarar ve daha zevklidir zaten bizi de korkuttular 11e gelince çok zorlanacaksınız diye fakat sınavda bile 9. sınıf konuları daha çok zorladı beni.

Eyüp b. sıfırdan ağır olmaz mı az çok bilgi gerektiriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı