Arkadaşlar öncelikle merhaba. Şu anda bunları yazarken az önce matematik ödevimi yapmaya çalıştım. Ve şu anda küplere binmiş durumdayım. Bir tane konuyu kaçırdım ve şu anda bu föyü yapamıyorum yapamadığım içinde hırslanıp kendimi üzüyorum. Ne yapmam gerek bilmiyorum nasıl ders çalışacağım bilmiyorum yani tam olarak 9'a geçince bir alışkanlık oturtmadım ve ben sayısal okumak istiyorum. Zaten 1 ay sonra sınavlar başlacak sürem çok mu az kaldı onu bilmiyorum okula gidince modum düşüyor uykum geliyor sınıfın havası zaten bunaltıcı hiç sevmedim liseyi yani ne yapacağım bilmiyorum.
Şunu söyleyeyim; 1 aya yetişir. Neden mi? Çünkü az konu var, eğer günde verimli çalışırsan matematiğini oturtabilirsin. Ancak sende sanırım çalışmama isteği var, bunu yenmek için temiz bir masaya çalışacağın kitabı vs. koy ve bekle sadece, bedenin seni çalışmaya yönlendirecek.
Bende ya, bir anda maratona girdik dershane bir yandan okul bir yandan. Konularda çok ağırlaştı çok başka level 11. sınıf. Keşke söverek çalıştığım kombinasyon sorularını tekrar çözebilsem .
Şaka bir yana , merhaba öncelikle, bu durumu yaşaman normal; çoğu öğrenci zaman zaman böyle zorluklarla karşılaşabilir. Matematik konularını küçük parçalara bölerek çalışabilirsin. Her gün belirli bir kısmı hedeflemek, ilerlemeni kolaylaştırır. Bir çalışma programı oluşturarak düzenli çalışmayı alışkanlık haline getirmeye çalış. Dikkatini dağıtan unsurları ortadan kaldır ve sessiz bir ortamda çalışmaya özen göster. Anlamadığın konular için öğretmeninden veya arkadaşlarından yardım alabilirsin. Uzun süre çalışmak verimliliği düşürebilir, bu yüzden kısa molalar vermek önemlidir. Kendine güven ve olumsuz düşüncelerden uzaklaş. Hedeflerini belirleyip, motivasyon kaynakları bulmak da faydalı olacaktır. Kendine nazik ol ve destek almaktan çekinme. Böyle yaparsan başarılı olabileceğini düşünüyorum. İyi dersler.