9. sınıf öğrencisi nasıl ders nasıl çalışmalı?

hugomne

Picopat
Daha fazla  
9. sınıfta şu ana kadar yazılılardan önceki gün hariç ders çalışmadım. Okulda da dersleri dinlemiyordum, hatta bazen derste akıllı saatimden TikTok falan izliyordum. Şu an çok pişmanım, 2 dersten kaldım. Bu son yazılılarda artık notlarımın biraz düzelmesini istiyorum, nasıl çalışabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
9. sınıfta şu ana kadar yazılılardan önceki gün hariç ders çalışmadım. Okulda da dersleri dinlemiyordum, hatta bazen derste akıllı saatimden TikTok falan izliyordum. Şu an çok pişmanım, 2 dersten kaldım. Bu son yazılılarda artık notlarımın biraz düzelmesini istiyorum, nasıl çalışabilirim?

TYT falan düşünme bence 9'da. Son gün genel tekrar izleyerek çok rahat sözlü vs. 90 ortalama yaparsın. Matematikte olmuyor ama bu dediklerim. Matematiği dinleyip ödevleri yapman lazım. Ama son sınavı MEB yapacak ondan rahat 90 alırsın dinlersen.

Son yazılılarda notlarını düzeltmek için öncelikle bir çalışma planı yapmalısın. Zorlandığın konularda öncelik ver günlük 2-3 saat çalışsan yeterli olacaktır.

Dersleri dinle ve yazılılar başlamadan 1 hafta önce yazılıda çıkacak konuları YouTube'dan dinle yeterli gelir. 12. sınıfta dahi aynı şekil devam ettim ve güzel ortalamam vardı.

Yazılı yakın tarihte ise sadece o konulara çalış yüksek almak için yaz tatilinde 0dan başlar 9u bitirirsin. Hatta belki hızlıca bitirirsen 10a da bir temel atarsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı