9. sınıf sınavlara çalışılmaya başlanmalı mı?

Yer
Türkiye, İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
NVIDIA GeForce MX230, Intel Core i5-10210U, 8 GB RAM, 512 GB Depolama Alanı, 1366 x 768 Ekran.
Meslek
Öğrenci
Din kültürü, tarih ve İngilizce gibi derslerde iyiyim ve çok kolay geliyor. Bu dersler için sınavdan önceki hafta çalışmaya başlasak yeterli olur mu? Sadece fizik, kimya ve biyoloji gibi derslere ağırlık versek yeterli mi? Ayrıca meslek lisesinde olduğum için meslek dersine de çalışmam gerekiyor ve çok zor. Küçük dersleri kenara atmalı mıyım?

Üniversite için soruyorsan bırak ufaktefek dersleri senin TYT'ye (9ve. 10 sınıf konular şimdiki ismi nedir bilmiyorum) başlaman lazım son sene staj yorgunluğundan çalışamayacaksın bile.

Meslek lisesine niye gittin derslere çalışacaksan hatta konu açacak kadar önemsiyorsan derslerini.

Okulda 70 adet sınıfta kalan var, hocaya inanmayıp 10. sınıflara sordum. Sence ders çalışmayınca sınıf mı geçiliyor?

Üniversite için soruyorsan bırak ufaktefek dersleri senin TYT'ye (9ve. 10 sınıf konular şimdiki ismi nedir bilmiyorum) başlaman lazım son sene staj yorgunluğundan çalışamayacaksın bile.
ATP sınıfındayım hocam.

Okulda 70 adet sınıfta kalan var, hocaya inanmayıp 10. sınıflara sordum. Sence ders çalışmayınca sınıf mı geçiliyor?

Atp sınıfındayım hocam.

Vallahi hocam hiç ders çalışmadan her sene teşekkür aldım ben. Matematikten 20 falan aldığım fizikten 8 aldığım zamanlar oldu ama 1 dersten bile kalmadım hiçbir sene, sözlüler proje derken rahatça geçebildim. 50 alabilmek için ders çalışmak saçma bir iş.

Okulundan mezun olanların ne kadar iş bulabildiğini araştır derslerden daha önemli. Bende meslek lisesi mezunuyum meslek dersleri zor. Kültür derslerinden daha çok meslek derslerine ağırlık ver. Üniversite için çalışacaksan 9'dan itibaren aralıksız çalış senin vaktin diğerlerinden daha az.

Vallahi hocam hiç ders çalışmadan her sene teşekkür aldım ben. Matematikten 20 falan aldığım fizikten 8 aldığım zamanlar oldu ama 1 dersten bile kalmadım hiçbir sene, sözlüler proje derken rahatça geçebildim. 50 alabilmek için ders çalışmak saçma bir iş.

Hocam o nasıl oluyor çalıştıgım halde sınıf tekranına kaldım.

Yazılılardan yüksek alacak kadar çalışırsan ilerde OBP yüksekliği sayesinde çok rahat edersin bi de meslek lisesinde hocalar sınavları çok kasmaz diye düşünüyorum. Düzenli 2 3 saat çalışmayla yüksek OBP yapılır meslek dersleri ortalamayı etkiliyor mu bilmiyorum bu arada.

Hocam o nasıl oluyor çalıştıgım halde sınıf tekranına kaldım.

Hocam cidden çok zor sınıfta kalmak. 10. sınıfta matematikten 20, fizikten 8 falan aldım. Tabii yüksek derslerim vardı mesela İngilizcem hep 100'dü tarihte 90 falan. Ayrıca bizim coğrafya hocası benim sözlüme 0 girdi, bildiğin 0. hiçbir şekilde derse katılmıyorum ve ödev yapmıyorum diye. Ancak yıl sonu ortalamam 75 falandı ve teşekkür aldım. Cidden imkansızsa yakın sınıfta kalmak bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı