9. sınıf sınavları için ezber taktiği önerisi

awly11

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Yazılı haftam bitmek üzere, sıradan bir Anadolu lisesinde 9.sınıfım. Son 3 yazılım kaldı ama en zor yazılılar bence. Pazartesi coğrafya, salı kimya çarşamba ise biyoloji var. Asıl sıkıntı çarşamba günü başlıyor bende bunun için yardım istiyorum. Coğrafyayı hallettim bir şekilde. Kimyada da son gün çalışarak halledebileceğini düşünüyorum. Fakat bildiğiniz gibi 9.sınıf biyolojisi çok zor ve ezbere dayalı. Biyolojide 0 bilgim var ve ezberlenecek yaklaşık 30-40 temel kavram ve bu temel kavramların 30-40 alt kavramı var. Son gün çalışarak asla halledilmeyecek şekilde, bende asla ezber yapamıyorum. Ezberleme taktiği olan varsa veya ne yapabileceğimi söyleyecek varsa çok iyi olur. Yoksa 0 alacağım çünkü…
Bu arada konular da şunlar.
Organik moleküller.
Organik molekül ayıranları.
Hücre ve alt birimleri.
Hücre zarından madde geçişleri.
Her türlü yardıma, tavsiyeye açığım. Teşekkürler iyi sosyaller.

Öncelikle merhaba. Yazılı haftam bitmek üzere, sıradan bir Anadolu lisesinde 9.sınıfım. Son 3 yazılım kaldı ama en zor yazılılar bence. Pazartesi coğrafya, salı kimya çarşamba ise biyoloji var. Asıl sıkıntı çarşamba günü başlıyor bende bunun için yardım istiyorum. Coğrafyayı hallettim bir şekilde. Kimyada da son gün çalışarak halledebileceğini düşünüyorum. Fakat bildiğiniz gibi 9.sınıf biyolojisi çok zor ve ezbere dayalı. Biyolojide 0 bilgim var ve ezberlenecek yaklaşık 30-40 temel kavram ve bu temel kavramların 30-40 alt kavramı var. Son gün çalışarak asla halledilmeyecek şekilde, bende asla ezber yapamıyorum. Ezberleme taktiği olan varsa veya ne yapabileceğimi söyleyecek varsa çok iyi olur. Yoksa 0 alacağım çünkü…
Organik moleküller.
Hücre ve alt birimleri.
Biyoloji ezberlenecek gibi değil,diğer sınavlarda 80-90 olan sınıf ortalaması 30. Şuan da bence diğerlerine çalışın, biyolojiyi de son gün ne kadar olursa.

Organik moleküller.
Hücre ve alt birimleri.

Hocam atılan sınav senaryolarında konu başlıkları ve numaraları yazıyor ordan numaralara bakarak hangi konulardan çıkacağına bakabilirsiniz o konular hakkında ise YouTube'dan video izleyin eğer sorun ezberlemek te ise bir kağıda yazın hepsini ve kendi kendinize tekrar edin yani kendinize konu anlatırmış gibi veya hocanızın dersteki sesini kafanızda döndürün bu şekilde öğrenebilirsiniz amacınız ezberlemek değil öğrenmek olsun çünkü sınav esnasında kolay unutuluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı