Lise 1 1. dönemde 7 zayıfım vardı. 2 .dönem tekrar 7 zayıf getirdim. Bu zayıfların içine beden eğitimi ve din kültürü de dahil. Tekrar 1. sınıfı okudum. 1. dönem 4 zayıf ile bitti. 2. dönem matematik, geometri, fizik ve kimya berbattı. Sınıfı geçtim. 12. sınıfa kadar ortalamanın altında bir öğrenci oldum. 12. sınıfta bir uyanış geldi ve sadece iyi olduğum derslere ağırlık verdim ve zamanında kaldığım derslerin ağırlıklı olduğu bölümü bitirmek üzereyim.
Bizim zamanımızda baraj ders Dil ve Anlatım dersiydi. Bu dersi geç ve ortalamayı tuttur gerisi önemli değildi.
Sınıfta kalsan bile fazla kafana takma. Hayat sadece okuldaki derslerden ibaret değil. İlla ki bir hedefin vardır ve bu hedefinden ayrılma. Daha 1. sınıfsın yani yolun başında emekleyen bir öğrencisin. Şimdiden ders çalışıp soru çözmeye başla ama fazla çözme kafayı yersin. Ne kadar erken başlarsan o kadar iyi olacaktır. Çık dışarıya 2 insan yüzü gör. Parka git ve bir ağacın altına oturup kitap oku , test çöz. Kesinlikle sosyal çevrenden bağını koparma..
Maddi problemleri de kafana takma. Sen okumak istiyorsan ailen okutmak zorunda. İleride geçmişe bakıp tebessüm edeceksin. Ailen sana bakıp gurur duyacak. Belki de çevrendekilere de ilhan kaynağı olacaksın.