9. sınıfım ve 11 zayıfım var

Suçu kendinde ara. Gerçekten spor lisesine nakil olup derslerine adamakıllı çalışacaksan hemen git.

Ancak lay lay lom ile orada da devam edeceksen sanayiye git getir götür işlerini halledip cebine 3-5 kuruş girsin en azından.

Suçu kendinde ara. Gerçekten spor lisesine nakil olup derslerine adamakıllı çalışacaksan hemen git.

Ancak lay lay lom ile orada da devam edeceksen sanayiye git getir götür işlerini halledip cebine 3-5 kuruş girsin en azından.

Bu sene geçmeye çalışıp önümüzdeki sene kalırsam veya geçersem o şekilde nakil yapmayı düşünüyorum çünkü bu notlarla oraya gidersem büyük ihtimal geçemem 3 ay tatilde zaten çalışıyorum o şekilde yapmayı düşünüyorum.

Dostum ne diyeceğimi bilemedim vallaha. Öncelikle yanlış anlama da her oyun oynamayı seven, her bilgisayar başında kalan yazılım okuyamaz. Bu hem yazılım bölümünü kazanmak açısından çok zor hem de yazılımın kendisi de ağır bir sayısal birikim istiyor. Matematik bölümü okumak gibi bir şey yani. @Engin. denen arkadaş çok haklı bence. Sen ne istediğini kendin biliyor musun? Spor lisesine gidip beden öğretmeni mi olacaksın? Yahut olimpiyatlara mı katılacaksın? Meslek seçimin tüm hayatını etkilemeyecek mi? Tüm hayatını değiştirecek bir karar alırken dikkatli olman gerekiyor. Eğer sırf okula gideyim de ailem bir şey demesin diye gidiyorsan, gitme. Kendine eziyet edersin. Herkes okumak zorunda değil, inan ki değil. Okumamak kötü bir şey de değil. Bu sadece ailelerimizin baskısından dolayı öyleymiş gibi geliyor.

Benim görüşüm, bence ailenle konuşup okulu bırakmak istediğini söyle. Bir iş edin, bir zanaat öğren. Öbür türlü ömür boyu ezileceksin gibi duruyor. Tabi iyice düşünüp taşın. Karat senin. (E-spor, YouTuberlık gibi seçenekler de var elbet ama elinde bir bilezik de olmalı. Bunların haricinde de bir iş yapabilmelisin).
İyi günler.

İmam hatip liseleri sadece propaganda yapılan yerler. Beynin yıkanmasın. Yabancıların katolik liselerinden bir farkı yok. Neresi olursa olsun daha iyiydi.

Hiç fizik kimya görmüyor musunuz ya?

2 ders fizik 2 ders kimya var.

İmam hatip liseleri sadece propaganda yapılan yerler. Beynin yıkanmasın. Yabancıların katolik liselerinden bir farkı yok. Neresi olursa olsun daha iyiydi.

Dostum ne diyeceğimi bilemedim vallaha. Öncelikle yanlış anlama da her oyun oynamayı seven, her bilgisayar başında kalan yazılım okuyamaz. Bu hem yazılım bölümünü kazanmak açısından çok zor hem de yazılımın kendisi de ağır bir sayısal birikim istiyor. Matematik bölümü okumak gibi bir şey yani. @Engin. denen arkadaş çok haklı bence. Sen ne istediğini kendin biliyor musun? Spor lisesine gidip beden öğretmeni mi olacaksın? Yahut olimpiyatlara mı katılacaksın? Meslek seçimin tüm hayatını etkilemeyecek mi? Tüm hayatını değiştirecek bir karar alırken dikkatli olman gerekiyor. Eğer sırf okula gideyim de ailem bir şey demesin diye gidiyorsan, gitme. Kendine eziyet edersin. Herkes okumak zorunda değil, inan ki değil. Okumamak kötü bir şey de değil. Bu sadece ailelerimizin baskısından dolayı öyleymiş gibi geliyor.

Benim görüşüm, bence ailenle konuşup okulu bırakmak istediğini söyle. Bir iş edin, bir zanaat öğren. Öbür türlü ömür boyu ezileceksin gibi duruyor. Tabii iyice düşünüp taşın. Karat senin. (e-spor, YouTuber'lık gibi seçenekler de var elbet ama elinde bir bilezik de olmalı. Bunların haricinde de bir iş yapabilmelisin).
İyi günler.

O gerçek iş ortamını hiç görmedim çalışıp okulu bırakanlar da pişman oluyor bundan dolayı bırakma yönünde değilim.

@berraassde Okuyanlar da pişman olmuyor mu? Ben size ille de okumayın demiyorum. Ama ne yapacağınızı bilin diyorum. 11 zayıf demek okulu zerre bak atom zerresi kadar takmıyorum demek, ve hatta okuldan nefret ediyorum demektir. Spor lisesi demek, derslerden kurtulmak istiyorum demektir. Tabi bunlar kişisel fikirlerim. Karar elbette sizin. Telefonu bırakın ve kendinizle baş başa kalıp bir süre düşünün. Zira eğer yanlış kararlar alırsanız bu yalnızca size zarar verecek. Dikkatli olun.

@berraassde Ha bu arada, ailen ile de durumu görüş. Özellikle babanla bir konuş bakalım o ne diyecek? Babanın bir işi varsa belki degam ettirirsin. Ya da baban sana uygun bir yerde uygun bir iş bulabilir. Sonuçta o senin baban yani iyiliğini isteyecektir. Annen de aynı şekilde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı