9. sınıfta 1. dönemdeki ve 2 dönemdeki dersin ortalaması mı alınıyor?

Dersten kalmak için ortalamanın 50 altı olması gerekiyor. Her ders için 2 tane sınav, 2 tane sözlü var.

Bu 4 notu toplayıp, 4'e böldüğün zaman çıkan sayı o ders için ortalamanı verir. 50'den düşük ise kalırsın.

Sen 25 aldıysan ingilizceden ikinci sınavda 75 alırsan ortalaman 50 oluyor ve geçiyorsun. (75+25)/2 = 50.
Benim zamanımda 1 olsa da geçiliyordu. Yönetmelik değişti mi ?
Liseden mezun olalı 6 sene oldu.

Benim zamanımda 1 olsa da geçiliyordu. Yönetmelik değişti mi?

3 dersten kalınca sınıfta kalıyorsun. Edebiyat ortalaman en az 70 olmazsa edebiyat dersinden de kalıyorsun.

Yeni yönetmelik şu anda 9 ve 10. sınıflara uygulanıyor sıkılaştırdılar iyice. Herkes okuyamayacak ben şu anda 12. sınıfım birçok kişinin kaldığına şait oluyorum.

3 dersten kalınca sınıfta kalıyorsun. Edebiyat ortalaman en az 70 olmazsa edebiyat dersinden de kalıyorsun.

Yeni yönetmelik şu anda 9 ve 10. sınıflara uygulanıyor sıkılaştırdılar iyice. Herkes okuyamayacak ben şu anda 12. sınıfım birçok kişinin kaldığına şait oluyorum.

İyi bari. Her önüne gelen mezun olup ottan puftan üniversiteye lay lay lom gitme peşinde. Okumaya hevesi olanın da önünü kesiyorlar böylelikle. Her yer mezun işsiz dolu. Erken yaşta okumayacakları eleyecekler. Sanayi, inşaatları yeni çıraklar bekliyor desene o zaman.

İyi bari. Her önüne gelen mezun olup ottan puftan üniversiteye lay lay lom gitme peşinde. Okumaya hevesi olanın da önünü kesiyorlar böylelikle. Her yer mezun işsiz dolu. Erken yaşta okumayacakları eleyecekler. Sanayi, inşaatları yeni çıraklar bekliyor desene o zaman.

Okuma işi boş sırf babamları mutlu etmek için liseyi bitiriyorum bende. Her yer öğrenci doldu taştı her sene üniversitelere doluşmaya çalışan 4 milyona yakın öğrenci var.

20,30 yıl önce eğitim güzeldi, okuyan atanıyordu. Bu dönem avantajlı değil. Her geçen gün soruları daha da zorlaştırıyorlar ve gerçekten okuyup sabit maaş ile çalışmak istiyorsan çok çok emek vermen gerekiyor.

Zorlaştırma gibi bir önlemi önceden alsalar şu anda bu kadar rezil olmazdı sistem.

@mehmetrt kankam senin ilk dönem ortalaman 25 ise senin ikinci dönem ortalamanı 75 yapman lazım dersi geçebilmek için. Sadece ilk sınavdan 75 alman yeterli değil.

İngilizce dersinden geçmen için İngilizce dersinin 1. dönem ortalamasıyla 2. dönem ortalamasının, ortalamasının 50'nin üstünde olması lazım. Sadece sınavlar sayılmıyor, performanslar ile de geçilebilir.

Dersten kalmak için ortalamanın 50 altı olması gerekiyor. Her ders için 2 tane sınav, 2 tane sözlü var.

Bu 4 notu toplayıp, 4'e böldüğün zaman çıkan sayı o ders için ortalamanı verir. 50'den düşük ise kalırsın.

Sen 25 aldıysan ingilizceden ikinci sınavda 75 alırsan ortalaman 50 oluyor ve geçiyorsun. (75+25)/2 = 50.

Kanki ben onu demiyorum 1 dönemin ve 2 dönemin ortalamasımı alınıyor mesela şöyle örnek veriyorum 1.dönem İngilizce genel ortalamam 25 2.dönem genel ortalamam 75 altı ise o dersten kalıyor muyum diye sordum sadece İngilizce degil yani ya da mesela 2.dönem bazı derslerden ingilizceden falan bütün derslerden geçtim ama sadece 2.dönem dersleden geçtim 1.dönem çogundan kaldım diyelim 50 üstü yaptım yine de sınıfta kalır mıyım?

Kanki ben onu demiyorum 1 dönemin ve 2 dönemin ortalamasımı alınıyor mesela şöyle örnek veriyorum 1.dönem İngilizce genel ortalamam 25 2.dönem genel ortalamam 75 altı ise o dersten kalıyor muyum diye sordum sadece İngilizce degil yani ya da mesela 2.dönem bazı derslerden ingilizceden falan bütün derslerden geçtim ama sadece 2.dönem dersleden geçtim 1.dönem çogundan kaldım diyelim 50 üstü yaptım yine de sınıfta kalır mıyım?
Dediğim gibi, dersten kalma/geçme hesaplanırken o dersin 1. dönem ve 2. dönem ortalamasının aritmetik ortalaması alınır.
Yani mesela ilk dönem İngilizce'den ortalaman 40'tı diyelim, bu bağlamda 2. dönem İngilizce'den ortalamanın en az 60 olması gerekiyor ki dersten geçebilesin. Aksi takdirde dersin yıl sonu ortalaması 50'nin altında kalır ve dersten kalırsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı