9. sınıfta edebiyat dersi nasıl geçilir?

9. sınıf tekrar öğrencisiyim, edebiyat dersini geçmek için notun 70 altı olmaması gerektiğini duydum. Bu doğru mu? Ve bir de notun her iki dönem'de de 70 ve üzeri mi olması gerekiyor, yoksa 1. dönem ile 2. dönemin toplam mı 70 olması gerekiyor. Aydınlatırsanız sevinirim. :)

9. sınıf tekrar öğrencisiyim, edebiyat dersini geçmek için notun 70 altı olmaması gerektiğini duydum. Bu doğru mu? Ve bir de notun her iki dönem'de de 70 ve üzeri mi olması gerekiyor, yoksa 1. dönem ile 2. dönemin toplam mı 70 olması gerekiyor. Aydınlatırsanız sevinirim. :)
Evet haber duyduğun doğru mesela bu dönem edebiyat ortalaman 60 ikinci dönem en düşük 80 yapmalısın 80+60=140÷2=70 bu şekilde.

Dinleme, konuşma, yazma gibi ek sınavları yüksek tut. Edebiyat notunu önemli derecede etkileyen sınavlardır.

Dinleme, konuşma, yazma gibi ek sınavları yüksek tut. Edebiyat notunu önemli derecede etkileyen sınavlardır.

Evet haber duyduğun doğru mesela bu dönem edebiyat ortalaman 60 ikinci dönem en düşük 80 yapmalısın 80+60 = 140÷2 = 70 bu şekilde.

Konuşmam 0, dinlemeyi bilmiyorum ama tahminen 80 90, yazılıya da yarın gireceğim. Ondan da 70 75 alırım gibi geliyor, ama ilk sınav ortalamam 48 olduğu için pek de yükselmeyecektir. 2. dönemde iyi bir not alamazsam edebiyat dersinden geçmem imkansız.

70 puan altı geçememe konusu hakkında öyle bir açıklama yapıldı. En doğru bilgiyi Edebiyat hocan verir, eğer geçerliyse birinci ve ikinci dönemde Edebiyat dersinden aldığın notların aritmetik ortalaması en az 70 olmalıdır. Nasıl geçeceğine gelirsek çalışarak geçebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı