9. sınıfta ilk dönem kalınan derslerden 2. dönem ortalaması 50 olursa geçilir mi?

Smfry

Centipat
Daha fazla  
Lise 9. sınıfım ilk dönem 3 dersten kaldım. Fizik, kimya, biyoloji. 2. dönem ise matematikten net kalıyorum. Fiziği düzelttim, biyolojiyi de büyük ihtimalle düzelttim. Kimya ve matematik belki de coğrafya kalıyor. 2. dönem kaldığım derslerden ortalamam 50'nin üstünde olursa geçer miyim?

Geçen dönem kaldığın dersin ortalaması ile bu dönemin ortalaması 50'yi geçmesi lazım. Mesela kimyadan ilk dönem ortalaman 48, 2.dönem ortalaman 52 olması lazım.

Lise 9. sınıfım ilk dönem 3 dersten kaldım. Fizik, kimya, biyoloji. 2. dönem ise matematikten net kalıyorum. Fiziği düzelttim, biyolojiyi de büyük ihtimalle düzelttim. Kimya ve matematik belki de coğrafya kalıyor. 2. dönem kaldığım derslerden ortalamam 50'nin üstünde olursa geçer miyim?

İlk dönem kaldığınız ortalamaya bağlı. Örneğin ilk dönem derslerden 45 ile kaldın, o dersleri geçmek için ikinci dönem ortalaman 55 olmalı. İkisinin ortalaması yıl sonu notunu veriyor. Yıl sonu notu dersi geçip geçmeyeceğinizde etken. 50'nin üzerinde olmalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı