9. sınıfta ilk yazılılarda çuvallamak

Hocam benim notlarım sizinki kadar yüksek de değildi. O yüzden tek bir çözümü var o da çalışmak. Ben son senemde olmasa da mezun senemin son 3 ayı 7 8 saat altına neredeyse hiç düşmedim. Yani acısını sonradan çektim. Hazır önündeki yol açıkken sende benim gibi son ana bırakmadan hallet derslerini. Kolay gelsin şimdiden.

Sizin sınav notlarınızda problem yok bu arada. 9. sınıfta ilk yazılılardan fazla başarı beklememek gerek. Kendimden ve çevremden biliyorum. Ortaokul sınavlarının kolaylığından sonra bu sınavlar fazla zor gelebiliyor. Kimse fazla bahsetmemiş ama ben başka bir konuya değinmek istiyorum. Küçükken aile ve çevrenin çocuğun üzerinde oluşturduğu "zekisin" düşüncesi eğitim hayatını en kötü etkileyen şeylerden bir tanesi. Çocuk her ne kadar zeki olursa olsun sürekli "zekisin" algısı yaratmak, misafirliğe gittiğinde teyzelerin/amcaların "bu çok zeki çocuk" ya da "çok zeki olacak" demesi ne kadar küçük görünse de ister istemez bilinçaltına yatıyor. Küçükken bana da birkaç tanıdığıma da sürekli bunu diyorlardı. Ama senin gibi olimpiyatlara/yarışmalara katılamadım çünkü ailemde bunun çok farkında değildi ve açıkçası bence bu daha iyi oldu. Bu düşüncelere karşı gelmeyi erken yaşta fark ettiğim için şu anda öyle bir algıya kapılmadım. Tabii ki hala devam ediyor ama ona da elimden çok bir şey gelmiyor. Geçmiş yıllardaki sınavlarımdan örnek vereyim. Öğretmenler çok zor bir sınav olacak demişti ve ben de istemeden aklımdan geçirdiğim "zaten zekisin halledersin" düşüncesi yüzünden bu sınava çalışmadım ve batırdım. Daha çok örneği var ama fazla uzatmak istemiyorum. Kısaca demek istediğim çevrenizin size zekanızla, düşünce şeklinizle iltifatlarda bulunması iyi bir şey olduğu kadar o düşünceye fazla kapılırsanız eğitim hayatınız çökebilir. Fazla uzattığım için kusura bakmayın ama kaç senedir içimde kalan şeyi bir yere dökmem gerekiyordu.

Fizik 87
Matematik evet minimum geldi maalesef 65

Ay ben de şu an aynisini yasiyorum ortaokulu 1.olarak bitirdim 420 puanlik bir liseye gittim ama sinavar cok zor neyse ki en dusuk sinavim 74 oda kimya hallederiz bence ilk sinavkar daha alisamadik lise ortamina ondan boyle.

Ay ben de şu an aynisini yasiyorum ortaokulu 1.olarak bitirdim 420 puanlik bir liseye gittim ama sinavar cok zor neyse ki en dusuk sinavim 74 oda kimya hallederiz bence ilk sinavkar daha alisamadik lise ortamina ondan boyle.
Bence 74 "en düşük" için gayet ideal bir not

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…