9. sınıfta Matematik temeli olmayan biri ne yapmalı?

Bir İnsan 365

Decapat
Merhaba. 9. sınıfım ve matematik temelim yok. Bugün üçgenlere geçtik ancak ben hiçbir şey bilmiyorum. Ne denklemleri ne köklü sayıları aslında hiçbir konuyu bilmiyorum. Ne yapmalıyım sizce?

9. Sınıf konularında hiç bir şey yok ki ? Kümeler , mantık , üçgenler ve denklemler. 1 hafta baksan fullersin.

Ya hocam benim temelim yok denklem falan hiçbir şey yapamıyorum mesela şöyle bir soru karşıma çıkarsa inek gibi bakıyorum.

Dosya Ekleri

• images.jpeg
    images.jpeg
    5,3 KB · Görüntüleme: 368
Ya hocam benim temelim yok denklem falan hiçbir şey yapamıyorum mesela şöyle bir soru karşıma çıkarsa inek gibi bakıyorum.

Biraz daha bak. Yaza kadar eksiklerini tamamla. 10. sınıfa matematik konusu bırakma. Zaten 11. sınıfa geçtiğinde bu soruları görmen ile çözmen bir olur. 11. sınıfa kadar eksik bırakmadan matematiği sürdürmen yeterli. Sonrası kolayca gelir.

Merhaba. 9. sınıfım ve matematik temelim yok. Bugün üçgenlere geçtik ancak ben hiçbir şey bilmiyorum. Ne denklemleri ne köklü sayıları aslında hiçbir konuyu bilmiyorum. Ne yapmalıyım sizce?

Dostum ben 10.sınıf öğrencisiyim bende 9.sınıfta aynı senin gibiydim sonra antrenmanlarla matematik diye bir kitap aldım müthiş temel kazandırıyor alıp çözmeni öneririm kitabı bitirdiğinde hemen hemen çözemediğin denklem kalmaz. Resimde de gördüğün gibi orta okul ve TYT ile ilgili konular var ben bu sayede matematiğimi iyileştirdim.

IMG_20230223_103327_HDR~2.jpg

Dostum ben 10.sınıf öğrencisiyim bende 9.sınıfta aynı senin gibiydim sonra antrenmanlarla matematik diye bir kitap aldım müthiş temel kazandırıyor alıp çözmeni öneririm kitabı bitirdiğinde hemen hemen çözemediğin denklem kalmaz. Resimde de gördüğün gibi orta okul ve TYT ile ilgili konular var ben bu sayede matematiğimi iyileştirdim.

Eki Görüntüle 1679029

Sağ olun hocam büyük ihtimal şu kitabın fotokopisini alacağım sağ olun tavsiyeniz için hocam bir de bu kitabı anlatan YouTube kanalı var mı?

Attığınız soru işlem önceliği ile alakalı. Matematiğin temel taşlarından biridir ve öğrenmeden devamını getiremezsiniz.

Üstteki arkadaşın önerdiği antrenmanlarla matematik kitabı sizin için çok uygun. Alın, sıfırdan başlayın, öğrenemediğinizi hissederseniz (ki bu kitapla çok zor) baştaki içindekiler kısmından konuları sırayla internette araştırıp anlatım videolarını izleyin. Seviyeniz henüz çok ileri değil, bu yüzden özel ders tarzı bir eğitime ihtiyaç yok, kitapla videoyla çözebilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı