9. sınıfta nakil nasıl aldırılır?

olesolskjaer

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, kardeşim amcamın ve kuzenimin tavsiyesiyle adını vermeyeceğim bir mesleki teknik Anadolu lisesine gitti, ben bağırıp çağırmama ragmen bu okula gitmesin dememe ragmen ailem beni dinlemedi ve kardesim o okula gitti. Okula gelirsek, okul tam anlamıyla berbat. Koridorda bıçak çeken mi dersiniz, hoca içerideyken sınıfın kapısını kırmaya çalışan 12. sınıflar mı dersiniz… tam anlamıyla rezalet! Kardeşim doğal olarak bu tarz bir yerde okumak istemiyor ve 9. sınıfta nakil aldırmak istiyor. OBP'si 86. nakil nasıl aldırabilir? Tarihleri ne zaman?

(Dipnot: Amca ve kuzenle akrabalık bağları kesildi)

Merhaba, kardeşim amcamın ve kuzenimin tavsiyesiyle adını vermeyeceğim bir mesleki teknik Anadolu lisesine gitti, ben bağırıp çağırmama ragmen bu okula gitmesin dememe ragmen ailem beni dinlemedi ve kardesim o okula gitti. Okula gelirsek, okul tam anlamıyla berbat. Koridorda bıçak çeken mi dersiniz, hoca içerideyken sınıfın kapısını kırmaya çalışan 12. sınıflar mı dersiniz… tam anlamıyla rezalet! Kardeşim doğal olarak bu tarz bir yerde okumak istemiyor ve 9. sınıfta nakil aldırmak istiyor. OBP'si 86. nakil nasıl aldırabilir? Tarihleri ne zaman?

Rehberlik hocaları tarihleri veriyor kardeşiniz yarın rehberlik hocasına sorarsa daha net tarihe ulaşır.

31 Ekim'e kadar haftalık nakil yapabiliyor. Daha sonra 1 ayda 1 nakil yapabiliyor diye biliyorum.

Bildiğim kadarıyla, dokuzuncu sınıfın sonunda yapılabiliyor, dokuzuncu sınıfta havacılıktaydım, kardeşinin başına gelen benim de başıma geldi ve ailem çevrenin dolduruşuna gelerek saçma sapan makine bölümüne göndermişti beni, kısacası onuncu sınıf başladıktan iki üç hafta sonra makine bölümüne geçiş yapmıştım, aynısını kardeşin de yapabilir bu sene biraz dişini sıkarsa seneye farklı bir bölüme geçebilir fakat geçtiği zaman görmediği derslerin sorumluluklarını vermek zorunda, yani diyelim benim gibi onuncu sınıfta makineye geçtiyse dokuzuncu sınıftaki makine derslerinin sınavını vermek zorunda gibi düşünün.

Geçmiş olsun e devletten nakil işlemine girin.
O gitmek isteği okulu seçin.
OBP yetmesi lazım nakil olması için.

31 Ekim'e kadar haftalık nakil yapabiliyor. Daha sonra 1 ayda 1 nakil yapabiliyor diye biliyorum.

Teşekkür ederim, peki bir sorum daha olacak bölgemde 2 tane 90-92 OBP arası alan ve 5-6 kisilik boş kontenjanı olan güzel okullar var ama kardesimin OBP'si 86.8 nakille bu liseleri yazsa cıkar mı yoksa OBP'si dusuk kaldıgı için hiçbir türlü o okullara gidemiyor mu?

Teşekkür ederim, peki bir sorum daha olacak bölgemde 2 tane 90-92 OBP arası alan ve 5-6 kisilik boş kontenjanı olan güzel okullar var ama kardesimin OBP'si 86.8 nakille bu liseleri yazsa cıkar mı yoksa OBP'si dusuk kaldıgı için hiçbir türlü o okullara gidemiyor mu?
Yok maalesef taban puanı karşılaması lazım. İsterse okul bomboş olsun yine de gidemez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı