9. sınıfta nasıl ders çalışılabilir?

Bir meslek lisesinde okuyorum. Derslerim şu anlık iyi gibi 9. sınıf olarak nasıl ders çalışabilirim ne önerirsiniz?

Derslerini anlamaya çalış, eve gelince tekrar et. Hafta sonları ise anlayamadığın tüm konulara çalış. Ama ekstra bir soru bankası vs. gerek yok konuları iyi anla yeter.

çalışmana gerek yok, şu sınıf ve yaş aralarında daha çok sosyal ortama katılman senin için daha sağlıklı olur, erkenden başlamaya gerek yok bence ama başlanırsa bile avantajları var tabi.

Bir meslek lisesinde okuyorum. Derslerim şu anlık iyi gibi 9. sınıf olarak nasıl ders çalışabilirim ne önerirsiniz?
Eğer çalışmaya motivasyonun varsa her dersten birer soru bankası al, haftalık konu tekrarı yap tamamdır. Ama gerçekten çalışmayacaksan kendini kandırıyorsan(ben bir noktaya kadar resmen kendimi kandırdım) 9 da çalışmaz 11de başlarsın.

9 ve 10'da çalışmanı önermiyorum, Liseyi de olduğu gibi yaşamanı öneriyorum onun dışında 9-10 da yapabileceğin şeyler 9 da problemleri ve geometriyi hallet 10 da permütasyon, kombinasyon, binom, olasılık, fonksiyonlar, polinomlar ve geometriyi halletsen yeterli.

Derslerine çalış ama öyle abartı bir şekilde değil. Belge almaya çalış. Obp, yks sınavını çok etkiliyor. Ortalamani her zaman yüksek tutmaya çalış. Aynı zamanda konu eksiği bırakmamaya çalış. İlerde tyt çalışırken büyük avantaj olur.

Ben meslek lisesi mezunuyum şahsen 9 ve 10. sınıfta pek çalışmadım sadece sınavlarda geçebileceğim kadar not almayı hedefledim ve genel not ortalamamı yüksek tuttum ama 11 ve 12. sınıfta OBP dediğimiz bir puan sisteminin üniversitede etkisi olduğunu öğrenince ders ortalamasının ne kadar önemli olduğunu anladım 9 ve 10. sınıfta daha çok çalışmak isterdim tabii ama üniversite okuyacaksan bu dediklerim geçerli eğer okumayacaksan sadece sınavdan geçebileceğin kadar çalışsan yeter + okuduğun mesleğe olabildiğince iyi hazırlan unutmaki biz teknik elemanız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı