9. sınıfta staj görmek mantıklı mı?

• Konuyu başlatan tnw
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.335

tnw

Hectopat
Yer
Ankara
9. sınıfa yeni geçiyorum ve meslek lisesine gideceğim. Bölümümü bilişim olarak seçmek istiyorum ve ileride de bu alanda kendimi geliştirmeyi hedefliyorum. Staj yapmaya başlamak mantıklı mı? Bildiğim kadarıyla 4 gün işletme de staj görülecekmiş ve 1 gün okulda ders görecekmişiz. Derslerim iyi staja gitmem bu alanda etkili olur mu? 1600 TL gibi bir ödeme alacakmışız. Abimde meslek lisesinde okuyor ve oda şu an staj görüyor, abim gastronomi bölümünü seçtiği için büyük ve iyi bir restoranda işi öğreniyor. Ben de çalıştığı yerde 1 ay komilik yaptım. Arada mutfağa gitmek zorunda kalıyordum. O zaman abimi de görüyorum ve işi öğreniyor gibi evde ikimiz kalınca bana yemek yapıyor ve lezzetli de oluyor. Abim bu stajdan işini öğreniyor ama birkaç forum sitesine baktım ve bilişim alanında daha çok getir götür yaptırıyorlarmış. Gitmeye değer mi?

9. sınıfa yeni geçiyorum ve meslek lisesine gideceğim. Bölümümü bilişim olarak seçmek istiyorum ve ileride de bu alanda kendimi geliştirmeyi hedefliyorum. Staj yapmaya başlamak mantıklı mı? Bildiğim kadarıyla 4 gün işletme de staj görülecekmiş ve 1 gün okulda ders görecekmişiz. Derslerim iyi staja gitmem bu alanda etkili olur mu? 1600 TL gibi bir ödeme alacakmışız. Abimde meslek lisesinde okuyor ve oda şu an staj görüyor, abim gastronomi bölümünü seçtiği için büyük ve iyi bir restoranda işi öğreniyor. Ben de çalıştığı yerde 1 ay komilik yaptım. Arada mutfağa gitmek zorunda kalıyordum. O zaman abimi de görüyorum ve işi öğreniyor gibi evde ikimiz kalınca bana yemek yapıyor ve lezzetli de oluyor. Abim bu stajdan işini öğreniyor ama birkaç forum sitesine baktım ve bilişim alanında daha çok getir götür yaptırıyorlarmış. Gitmeye değer mi?
Staj yeri olarak size bir şeyler katacak bir yere girmek istiyorsanız ya size işi öğretecek iyi bir yer bulmanız gerekiyor yada sizin zaten belirli bir seviyede iş yapabilir konumda olmanız lazım bu alan hakkında pek bir bilginiz yok daha yeni başlayacaksınız sanırım bence 9. sınıfta staja gitmek mantıklı değil size bir şey katacağını sanmam bu arda teknik öğrencisi misiniz yoksa meslek mi?

Staj yeri olarak size bir şeyler katacak bir yere girmek istiyorsanız ya size işi öğretecek iyi bir yer bulmanız gerekiyor ya da sizin zaten belirli bir seviyede iş yapabilir konumda olmanız lazım bu alan hakkında pek bir bilginiz yok daha yeni başlayacaksınız sanırım bence 9. sınıfta staja gitmek mantıklı değil size bir şey katacağını sanmam bu arda teknik öğrencisi misiniz yoksa meslek mi?

9. sınıfa bu sene başlayacağım ama o yüzden bilgim yok ama okulun adında mesleki ve teknik Anadolu lisesi diyor galiba teknik öğrencisiyim.

9. sınıfa bu sene başlayacağım ama o yüzden bilgim yok ama okulun adında mesleki ve teknik Anadolu lisesi diyor galiba teknik öğrencisiyim.
Teknik öğrencisiysen 11. sınıfın yazında 40 iş günü stajın olacak meslek öğrencisiysen 12. sınıf boyunca haftanın 3 günü olacak.

Bu dediğiniz yeni mesem projesi, genelde dersleri pek iyi olmayan öğrenciler gidiyorlar. Ek olarak 9.sınıfta genelde staj yapılmaz, staja hazırlık olur. Öğrenim vs. yapılır bölüm hakkında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı