9. sınıfta sürekli reddedilmek

Hocam benzerini yaşamıştım. Okuldan birden çok aynı döneme bırakın açılmayı yazmak bile sıkıntı. Yılın başında bir kızla konuştum ve direk 3 şubede şansım bitti hepsi arkadaş olduğu için. Sana tavsiyem bir 1-2 yıl(10 ve 11.sınıf) çok bu işlere karışmayın. Eğer ki daha fazla kızda şansınızı denerseniz bu sefer iş alt üst dönemlere kadar gider herkese açılan çocuk diye bir nam taşırsınız. Bir süre çok ortalıkta olmayın bu konuda bir süre sonra unutulur geçer. Çok takmayın kafanıza gidin arkadaşlarınızla takılın

Bence de hocam. Hatta direk okulun ilk günü tören öncesi kürsüye çıkıp benimle sevgili olmak isteyen var mı diye bağırsın daha etkili olur.

Kardeşim açık yüreklilikle yaşadıklarını anlatman gerçekten saygı duyulacak bir şey. Hepimiz bu duyguları yaşamışızdır ama senin gibi böyle anlatabilen az olmuştur. Red yemek seni değersiz yapmaz, sadece karşındaki kişinin duyguları farklı demektir. Bu da hayatın bir parçası.

Lise ortamı değişkendir, insanlar unutkan. Şu an birkaç kişi konuşuyor olabilir ama sen kendine odaklanırsan, derslerinde toparlanırsan, spor yapar, hobilerine yönelirsen bir süre sonra herkes seni farklı biri olarak görmeye başlar. Geçmişteki olaylar da önemini yitirir.

Ayrıca “bir daha kimseye teklif etmeyeceğim” demen bence doğru bir yaklaşım. Bir süre boyunca bu işlerden uzak kalmanı, enerjini kendini tanımaya ve geliştirmeye harcamanı tavsiye ediyorum. Zaten doğru zaman geldiğinde, doğru insanla her şey kendiliğinden gelişir.

Unutma, gerçek değer, başkalarının seni nasıl gördüğünde değil, senin kendini nasıl gördüğündür. Sen bu süreçleri tecrübe olarak görüp büyümen için kullanırsan emin ol ki ilerde bu günleri gülümseyerek hatırlayacaksın.

Pes etme toparlan ve kendini göster, Güç sende

Hocam 5 yemeden büyüyemessin, 6 yemeden büyüyemessin. Nerede hata yaptığına iyi bak. Kariyer kas, spor yap.

Şaka bir yana takmayın Hocam. Bundan 4 sene sonra sınav uğraşıyla hiç bir şeyi düşünemezsiniz zaten. Ders çalışmaya devam edin, hobi edinin, müzik aleti çalmayı öğrenin. En önemlisi, çok çalışın.

Ve şunu da eklemeyi unutmuşum, çok ilişkim oldu, aldattığımda oldu (kesinlikle pişmanım özgüvenim fazlaydı, doğru düşünemiyordum). Genel olarak çalışkan biriyim ve disiplinli bir insanım. Şu an tek düşündüğüm şey para, imaj = kaliteli hayat.

Gerisi zaten gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…