9. sınıfta sürekli reddedilmek

Merhaba ben Muhammet Enes İstanbul'da yaşıyorum.9.sınıfın ilk haftası sınıfımdan birinden hoşlanmaya başladım. Onunla konuşabilmek için onun arkasına oturdum ama pek konuşamadık. İlk dönemin son günü karneyi aldıktan sonra uzun süredir ondan hoşlandığımı söyledim ve hiç sohbetimiz olmadı ama konuşalım dedi bende Instagram'ı telefondan açıp ona uzattım ve eli bayağı bir titreyerek zar zor Instagram'ını yazdı. Eve gidince arkadaş kalalım yazdı bende fazla uzatmadan tamam dedim. 3 4 gün geçti dayanamadım yazdım ve bana bir şans vermesini istedim. Sen kırılırsın deyip 2.kez reddetti. 2. dönem başladı ve beni gördüğü yerde göz devirip başka yere bakmaya başladı. 2 3 hafta geçtikten sonra ona öğle arası teklif ettim bu duyguları anlıyorum ama olmaz deyip tekrar reddetti:) bunca süre seni rahatsız ettiysem özür dilerim bir daha olmaz bu da benim ayıbım olsun dedim ve gittim.

O sınıfa girdi ben ise dışarıya çıktım. Sınıfta arkadaşları kabul edip etmediğini sormuş kız ise onun duygularını umursamıyorum istediği kadar teklif etsin kabul etmeyeceğim demiş. Biraz üzüldüm açıkçası. 1 aya yakın süre geçtikten sonra yan sınıftan bir kıza teklif ettim ve ondan da red yedim. Başka bir kızı sevmeye başladım 2 3 hafta sonra bir arkadaşıma ona gidip sormasını istedim arkadaşım ona okuldan biri senden hoşlanıyor demiş kıza kız ise istemiyorum demiş arkadaşımda çocuğu göstereyim belki fikrin değişir demiş kızda yok demiş bu 5.red. 2 3 gün geçtikten sonra arkadaşıma çocuğu göster demiş. Kızda sınıfa arkadaşımla gelip bana bakıp gittiler (arkadaşımda kız.)Bende ümitlenip ertesi gün ilk teneffüs ondan hoşlandığımı söyledim ve bana bu işlerle uğraşmıyorum seninle alakalı değil dedi ve tam giderken seni rahatsız ettiysem kusura bakma dedim kafa sallayıp gitti 6.red bu şekilde. Ve sorun şu ki red yediğim son 2 kişi arkadaşmış ve son reddi yedikten sonra onları beraber konuşurken gördüm. Okulda 2 3 kere 4 5 kişilik kız gruplarının beni parmakla gösterip şu çocuk deyip güldüklerine şahit oldum okulda ismimin lekelendiğini düşünüyorum ve şu an ne olursa olsun okuldan hiç kimseye teklif etmeyeceğim akıllandım. Okula adım çıkmıştır diye tahmin ediyorum. Şimdi 10.sınıfa geçtim. Ortaokulda falan hiçkimseden hoşlanmazdım ama ne olduysa liseye geçince ayran gönüllü oldum. Sizce kızlar seneye beni unutur mu ve ismim kötü anlamda lekelenmiş midir? Tüm tavsiyelerinizi bekliyorum. Uzun uzun yazıp içimi döktüm buraya kadar okuduysan teşekkür ederim tavsiyelerini bekliyorum.(not: İlk dönem teşekkür aldım bu olaylardan sonra derslerim geriledi ve ikinci dönem notlarım düştü.)

Hocam benzerini yaşamıştım. Okuldan birden çok aynı döneme bırakın açılmayı yazmak bile sıkıntı. Yılın başında bir kızla konuştum ve direk 3 şubede şansım bitti hepsi arkadaş olduğu için. Sana tavsiyem bir 1-2 yıl(10 ve 11.sınıf) çok bu işlere karışmayın. Eğer ki daha fazla kızda şansınızı denerseniz bu sefer iş alt üst dönemlere kadar gider herkese açılan çocuk diye bir nam taşırsınız. Bir süre çok ortalıkta olmayın bu konuda bir süre sonra unutulur geçer. Çok takmayın kafanıza gidin arkadaşlarınızla takılın

İlk kız naz yapmış gibi, okul açılınca 2-3 kere daha teklif et kesin kabul eder, o etmezse 9. sınıflardan yeni gelen bütün kızların numarasını bul, grup aç, hepsine çıkma teklifi et hangisi redderse artık :D.

Bence de hocam. Hatta direk okulun ilk günü tören öncesi kürsüye çıkıp benimle sevgili olmak isteyen var mı diye bağırsın daha etkili olur.

Kardeşim açık yüreklilikle yaşadıklarını anlatman gerçekten saygı duyulacak bir şey. Hepimiz bu duyguları yaşamışızdır ama senin gibi böyle anlatabilen az olmuştur. Red yemek seni değersiz yapmaz, sadece karşındaki kişinin duyguları farklı demektir. Bu da hayatın bir parçası.

Lise ortamı değişkendir, insanlar unutkan. Şu an birkaç kişi konuşuyor olabilir ama sen kendine odaklanırsan, derslerinde toparlanırsan, spor yapar, hobilerine yönelirsen bir süre sonra herkes seni farklı biri olarak görmeye başlar. Geçmişteki olaylar da önemini yitirir.

Ayrıca “bir daha kimseye teklif etmeyeceğim” demen bence doğru bir yaklaşım. Bir süre boyunca bu işlerden uzak kalmanı, enerjini kendini tanımaya ve geliştirmeye harcamanı tavsiye ediyorum. Zaten doğru zaman geldiğinde, doğru insanla her şey kendiliğinden gelişir.

Unutma, gerçek değer, başkalarının seni nasıl gördüğünde değil, senin kendini nasıl gördüğündür. Sen bu süreçleri tecrübe olarak görüp büyümen için kullanırsan emin ol ki ilerde bu günleri gülümseyerek hatırlayacaksın.

Pes etme toparlan ve kendini göster, Güç sende

Merhaba ben Muhammet Enes İstanbul'da yaşıyorum.9.sınıfın ilk haftası sınıfımdan birinden hoşlanmaya başladım. Onunla konuşabilmek için onun arkasına oturdum ama pek konuşamadık. İlk dönemin son günü karneyi aldıktan sonra uzun süredir ondan hoşlandığımı söyledim ve hiç sohbetimiz olmadı ama konuşalım dedi bende Instagram'ı telefondan açıp ona uzattım ve eli bayağı bir titreyerek zar zor Instagram'ını yazdı. Eve gidince arkadaş kalalım yazdı bende fazla uzatmadan tamam dedim. 3 4 gün geçti dayanamadım yazdım ve bana bir şans vermesini istedim. Sen kırılırsın deyip 2.kez reddetti. 2. dönem başladı ve beni gördüğü yerde göz devirip başka yere bakmaya başladı. 2 3 hafta geçtikten sonra ona öğle arası teklif ettim bu duyguları anlıyorum ama olmaz deyip tekrar reddetti:) bunca süre seni rahatsız ettiysem özür dilerim bir daha olmaz bu da benim ayıbım olsun dedim ve gittim.

O sınıfa girdi ben ise dışarıya çıktım. Sınıfta arkadaşları kabul edip etmediğini sormuş kız ise onun duygularını umursamıyorum istediği kadar teklif etsin kabul etmeyeceğim demiş. Biraz üzüldüm açıkçası. 1 aya yakın süre geçtikten sonra yan sınıftan bir kıza teklif ettim ve ondan da red yedim. Başka bir kızı sevmeye başladım 2 3 hafta sonra bir arkadaşıma ona gidip sormasını istedim arkadaşım ona okuldan biri senden hoşlanıyor demiş kıza kız ise istemiyorum demiş arkadaşımda çocuğu göstereyim belki fikrin değişir demiş kızda yok demiş bu 5.red. 2 3 gün geçtikten sonra arkadaşıma çocuğu göster demiş. Kızda sınıfa arkadaşımla gelip bana bakıp gittiler (arkadaşımda kız.)Bende ümitlenip ertesi gün ilk teneffüs ondan hoşlandığımı söyledim ve bana bu işlerle uğraşmıyorum seninle alakalı değil dedi ve tam giderken seni rahatsız ettiysem kusura bakma dedim kafa sallayıp gitti 6.red bu şekilde. Ve sorun şu ki red yediğim son 2 kişi arkadaşmış ve son reddi yedikten sonra onları beraber konuşurken gördüm. Okulda 2 3 kere 4 5 kişilik kız gruplarının beni parmakla gösterip şu çocuk deyip güldüklerine şahit oldum okulda ismimin lekelendiğini düşünüyorum ve şu an ne olursa olsun okuldan hiç kimseye teklif etmeyeceğim akıllandım. Okula adım çıkmıştır diye tahmin ediyorum. Şimdi 10.sınıfa geçtim. Ortaokulda falan hiçkimseden hoşlanmazdım ama ne olduysa liseye geçince ayran gönüllü oldum. Sizce kızlar seneye beni unutur mu ve ismim kötü anlamda lekelenmiş midir? Tüm tavsiyelerinizi bekliyorum. Uzun uzun yazıp içimi döktüm buraya kadar okuduysan teşekkür ederim tavsiyelerini bekliyorum.(not: İlk dönem teşekkür aldım bu olaylardan sonra derslerim geriledi ve ikinci dönem notlarım düştü.)
Hocam 5 yemeden büyüyemessin, 6 yemeden büyüyemessin. Nerede hata yaptığına iyi bak. Kariyer kas, spor yap.

Şaka bir yana takmayın Hocam. Bundan 4 sene sonra sınav uğraşıyla hiç bir şeyi düşünemezsiniz zaten. Ders çalışmaya devam edin, hobi edinin, müzik aleti çalmayı öğrenin. En önemlisi, çok çalışın.

Ve şunu da eklemeyi unutmuşum, çok ilişkim oldu, aldattığımda oldu (kesinlikle pişmanım özgüvenim fazlaydı, doğru düşünemiyordum). Genel olarak çalışkan biriyim ve disiplinli bir insanım. Şu an tek düşündüğüm şey para, imaj = kaliteli hayat.

Gerisi zaten gelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı