9. sınıfta TYT'ye başlanmalı mı?

oOoBekko123

Centipat
Daha fazla  
Selamlar, size sorum olacaktı.

Ben yeni liseye geçiyorum ama (9. sınıf) şu TYT AYT sınavlarını bir çözemedim mantığını.

Şimdi tıp kazanmak istiyorum da, adamakıllı puan almak için baştan hemen 9. sınıfta TYT'ye başlamalı mıyım? Ve sadece 9. sınıf konularının mı TYT'sini çözmem lazım yoksa her konuyu mu? Aynı zamanda TYT'ye nasıl başlayabilirim? Son olarak TYT ve 9. sınıfın farkı ne? Sorular mı farklı yoksa nasıl yardımcı olabilirseniz sevinirim :)

9. sınıfı 9'da 10. sınıfı 10'da bitir. TYT AYT yorma kafanı okulun derslerini iyice hallet rahatlarsın. Zaten muhtemelen sen 12. sınıfa gelene kadar TYT AYT kalkar başka bir şey gelir.

Hocam dersleri sıkılmadığın müddetçe dinlemeyi bırakma, eve geldiğinde günde 30 dakika tekrar yap, salak insanlarla arkadaşlık yapma. Sınavlarına çalış not ortalamani yüksek tut 11. sınıfta başlarsın ders çalışmaya kafani yorma simdi keyfine bak.

Selamlar, size sorum olacaktı.

Ben yeni liseye geçiyorum ama (9. sınıf) şu TYT AYT sınavlarını bir çözemedim mantığını.

Şimdi tıp kazanmak istiyorum da, adamakıllı puan almak için baştan hemen 9. sınıfta TYT'ye başlamalı mıyım? Ve sadece 9. sınıf konularının mı TYT'sini çözmem lazım yoksa her konuyu mu? Aynı zamanda TYT'ye nasıl başlayabilirim? Son olarak TYT ve 9. sınıfın farkı ne? Sorular mı farklı yoksa nasıl yardımcı olabilirseniz sevinirim :)
Bi 2 sene falan tyt ayt ne demek bilmesen de olur. Şu an tek yapman gereken derslerini dinlemek, ödevlerini yapmak ve anlamadığın konuların hepsini youtube'den izlemek.

TYT 9 ve 10. sınıfın konularını kapsıyor. AYT seçtiğin bölümün (sayısal, eşit ağırlık vs.) Sorularını kapsıyor. Tavsiyem çok çalışmak istiyorsan şimdilik 9. sınıfın AYT'sine başla hem de derse hazırlıklı gitmiş olursun. 10. sınıfa geçincede 10. sınıfın konularını halledersin ama bence 10. sınıf bittikten sonra TYT başlaman daha iyi olur

TYT de 9 ve 10, AYT DE11 ve 12. sınıflardan sorumlu oluyorsun. Bence bu sene sadece 9U tekrar et o kadar çalışmana gerek yok 10. sınıfın yazında TYT'yi bitirirsin ben 10. sınıfdan 11. sınıfa geçiyorum şu an TYT'yi bitireceğim bu yaz. Sayısal okuyacağım için sayısalı kesin bitireceğim ama sözele zaman kalmayabilir. Özellikle 9'u çok iyi öğrenmen lazım 10'da sıkıntı yaşamamak için ben maalesef 9. sınıfta yattım 10. sınıfta yine düzeltebildim çalışarak ama zor oldu.

Sen sadece 9.sınıftayken 9.sınıfın konularını anlamaya bak günlük o konuları tekrar et soru çöz araya da paragraf kat yapamayacağın şey yok TYT çalışmasını 10.sınıfın yaz tatilinde yapmalısın o zamanlara daha çok var.

TYT 9-10 konularını, AYT 11-12 konularını barındırıyor.

Senin şu anda dersleri sıkı şekilde işlemen gerekiyor. Eksik konu bırakmadan sık sık tekrar ederek dokuzuncu sınıfı hiç salmadan devam et. Onuncu sınıfa geçtiğinde aynı şekilde onuncu sınıf konularını sıkı şekilde devam ettirip dokuzuncu sınıf konularını da sık sık açıp bakman gerekiyor.

11 ve 12 de de aynı şekilde geçen seneleri salmadan yeni öğrendiğin konularda sık sık soru çözerek devam etmen gerekiyor.

Hayırlı olsun Türkiye birincisi.

O zaman sadece şu noktada 9. sınıf kitaplarından çözmek yeterlidir, hiç TYT AYT ile kafamı yormama bu sene gerek yok. Tamamdır çok teşekkür ederim :D

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı