Çözüldü 9. sınıftan geçme kuralları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Merhaba. Benim ilk dönem ortalamam 86 idi. Sonra ikinci dönem bazı sebeplerden dersleri biraz boşladım. Ve ortalamam 55 civarına geriledi. Şimdi bu sene galiba derslerin ortalamalarına bakarak geçip geçmemeye karar veriliyormuş. Bir dersin iki dönemdeki ortalaması alınıp mı bu değerlendiriliyor, yoksa bir dönemde bir dersten kalmak mı geçerli sayılıyor? Aydınlatırsanız sevinirim.

Çözüm
Yok hocam iki dönem ortalaması alınıyorsa derslerde kalma imkanım olmuyor. Ama sadece bir döneme bakılıyorsa sanırım kalıyorum. Yani emin misiniz iki dönemin ortalamasına bakıldığına derslerde?

Evet.
İnceleyebilirsiniz.
"Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; iki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı neolursa olsun ikinci dönem puanının en az 70, işletmelerde beceri eğitimi gören öğrencilerin, beceri sınavı puanı en az 50olmak kaydıyla birinci ve ikinci dönem puanları ile beceri sınav puanının aritmetikortalamasının en az 50 veya beceri sınav puanının 70 olması gerekir." yazmakta.

2 dönemin ortalaması 50'nin üzerinde olması ve edebiyat ortalamanın 50'nin altında olmaması durumunda kalmazsın. Edebiyat baraj ders.

Baraj dersten kalırsa sorumluluğa kalır. Sorumlu geçer.
Hocam aynı durumdayız ben uğraştığım branştan dolayı hiç vakit ayıramadım derslere ve biraz sıkılmıştım 1. dönem çok çalışınca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…