9 ve 10. sınıfta TYT'ye çalışmak mantıklı mı?

zyew1021

Centipat
Makaleler
1
Yer
Sivas
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor
GPU: NVIDIA Geforce GTX 1660 Super 6 GB
RAM: Ballistix 16GB Sport LT Series DDR4
Anakart: Gigabyte B450M S2H
SSD: KINGSTON SNV2S500G 466 GB
Merhaba. Bu sene LGS ye girdim ve seneye liseye gideceğim inşallah. İki kuzenim bu sene YKS ye girdiler. Bana TYT nin 9 ve 10. Sınıf konularından oluştuğunu söylediler. Ben de merak ettim. 9 ve 10. Sınıfta TYT ye çalışmak mantıklı mı? yoksa çalışmak için daha erken mi? Cevaplarsanız sevinirim iyi akşamlar.

Not ortalamanı yüksek tutmaya çalış çok da zorlama kendini dinlen, 10.sınıf yazında TYT'yi halledersin.

Daha yeni LGS den çıkmışsın bence kendini çok sıkma 9 ve 10 da obp yi düşük tutma yeter. Onun dışında keyfine bak. Belki 10 un sonunda alanına göre çalışmalara başlıyabilirsin ama onun dışında lisenin tadınını çıkar. İlerleyen senelerde yeterince çalışacaksın zaten.

TYT, tamamen mantığa dayalı bir sistemdir. 2 yıldır giriyorum ve bir kaç soru hariç hepsi mantık üzerinden gidiyor. Kendini daha şimdiden sıkarak başlama, başlarsan ileri de sıkılacaksın ve çalışmamaya, bildiklerini de unutmaya başlarsın. Hem yeni geçmişsin. Okulun açılmasını bekle, konuları ders esnasında görüp eve gittiğinde çalış. Hem kendi beynine zor olmaz, hem de hayatını gençlik yıllarında sınavla bozmamış olursun.

Merhaba. Bu sene LGS ye girdim ve seneye liseye gideceğim inşallah. İki kuzenim bu sene YKS ye girdiler. Bana TYT nin 9 ve 10. Sınıf konularından oluştuğunu söylediler. Ben de merak ettim. 9 ve 10. Sınıfta TYT ye çalışmak mantıklı mı? yoksa çalışmak için daha erken mi? Cevaplarsanız sevinirim iyi akşamlar.
Paragraf ve problemler noktasında kendini hiç bırakma bence günlük olarak rutine dönüştür şimdiden ileride şap diye çözersin her şeyi. Alanına göre sayısal için matematikte konulara mutlaka iyi odaklan ekstra bir çalışmaya gerek yok. Örnek veriyorum Fonksiyonları adın gibi bil. Geometriyi sıkı tut ve sakın bırakma netleri geometri yaptırır. 11. sınıfa geçtikten sonra daha çok akarsın şimdiden darlama kendini.

9.sınıfda o 8.sınıfın yorgunluğunu biraz atmak lazım tatil 3 ay olacak diye bir şey yok. Tabii derslere çalışmayacaksın okuldan kopacaksın vs. demiyorum. Demek istediğim biraz kafanı dinle, kronik psikolojik yorgunluğunu at. Lisenin ilk yıllarında arkadaşlık bağlarını kurmanı öneririm. Ama dersin ben (kronik olarak) yorgun değilim ilerideki sınavlara çalışmaya hazırım tamamen senin kararın. Lisede notların düşük olursa bulunduğun liseden daha performansı düşük bir okula kaydının alınması gibi bir durum olabiliyor bunu da not olarak eklemek istedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı