90.000 TL'ye Ryzen 7 9800x3D sistem toplama önerisi

Bütçe
90000 TL
Fiyat performans olarak. DRAM bulundurmamasına rağmen %50 daha fazla yazma garantisi var, 900 TL de daha ucuz. İlla DRAM istenirse 2400'e Exceria NVMe var. Gen 3 ama kullanıcı için en ufak fark olmayacak.
5070 Ti opsiyonlusunuda görebilir miyiz.2K ve 4K oyunculuğu için 5080 "ben burdayım" diyor ama konu sahibi 9800x3d istemiş.

5070 Ti opsiyonlusunuda görebilir miyiz.2K ve 4K oyunculuğu için 5080 "ben burdayım" diyor ama konu sahibi 9800x3d istemiş.

3000D üst kısmı 360mm desteklemiyor hocam.

5070Ti yanına 9800x3d şart değil, 7800x3d yapılabilir. 2k, 4k çözünürlükte GPU limit olacak zaten. Maksimum etse etse 2k da 5fps fark eder AAA oyunlarda. Monitör en fazla 240Hz diye düşünüyorum, Valorant CS gibi oyunlarda 5070Ti ve 7800x3d zaten uçuk fps vereceği için Monitör o fpsi göstermeyecek zaten. Bu sebeple ben şahsen 7800x3d yapıp o bütçeyi ram, ssd, psu, kasa gibi parçalara aktarırdım.

Son düzenleme:

Yorumunuz çok ilgimi çekti, sizden ricam 7800x3d işlemcili, anakarta, ram'e, ssd'ye vb. iyi seçenekler sunabilir misiniz?

Buradaki arkadaşlar bu tarz konularda epey bilgi sahibiler, bu çok açık. Birbirinizi kırmaya değmez ama, eminim herkes kendince bir fikre sahiptir ve hemen hemen aynı sonuçlar doğurmaktadır o fikirler. Lütfen birbirinizin üzerine gitmeyin, ben konunun bu hale gelmesini hiç istemem.

Herkesten yeniden bir ricada bulunabilir miyim? Melih Bey'in fikri aklıma çok yattı, bir de 7800x3d işlemcili bir sistem toplayabilir misiniz? Bütçe sabit, üstün yorumlarınız ışık tutacak bu ticarete, çok teşekkür ederim şimdiden ilginiz için.

Bütçeniz 90k mı yoksa 100kya kadar esniyor mu?

Sistemle ne yapmayı hedeflediğinizi sorabilir miyim? Gaming ve render karışımı mı olacak? Bende benzer topluyorum ama bi tık render odaklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…