90-110 bin TL render ve oyun için sistem toplama

Bütçe
90-100k

Lexux

Hectopat
Katılım
4 Ekim 2020
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 2 sistem arasında kaldım. Kendim özelleştirdim, bayağıdır teknolojiyi takip etmiyordum açıkçası PC toplayacağım zaman piyasayı araştırıyorum. Onun dışında ekran kartları dışında pek bakmıyorum. Ben 2 görsel atacağım birisi gen.tr diğeri İncehesap. + - leriyle yorumlarsanız veya daha iyi tavsiyeniz varsa yardımcı olursanız sevinirim. Arkadaşlar kendim yazılım öğrencisiyim ekstradan edit işleriyle vs uğraşmak istiyorum ve oyun da oynuyorum. Hem render hem oyun tarafında daha iyi fikirleriniz varsa yardımcı olursanız memnun olurum. Ben çok baştan savma topladım dediğim gibi maalesef teknolojiyi takip edemedim pek fazla güncel değilim. Şimdiden teşekkürler, herkese sağlıklı huzurlu günler dilerim.

1.jpg
2.jpg
 
İki sistemde de sorun yok gördüğüm kadarıyla. İşlemciyi R9 7950x3d seçmeniz mantıklı olmuş çünkü dediğinize göre render alacaksınız. Intel işlemciler render olarak daha iyi bir performans sunar genellikle ama Ryzen 9 7950x3d iyi olacaktır. Aradaki 20k fiyat farkına değecek hiçbir şey yok diğer sistemin parçaları bir tık daha kaliteli sadece.
 
İki sistemde de sorun yok gördüğüm kadarıyla. İşlemciyi R9 7950x3D seçmeniz mantıklı olmuş çünkü dediğinize göre render alacaksınız. Intel işlemciler render olarak daha iyi bir performans sunar genellikle ama Ryzen 9 7950x3D iyi olacaktır. Aradaki 20k fiyat farkına değecek hiçbir şey yok diğer sistemin parçaları bir tık daha kaliteli sadece.

Evet 2. görselde ekran kartının MSI olması + onun dışında sanırsam ilk görseldeki parçalar bir tık daha iyi yanılıyor da olabilirim. İlk görselde RAM'in 64 GB olması M.2'nin 2TB olması vs ama kimisi şey de dedi mesela bu fiyatlar da kendin topla hazır alma fakat o zaman da fiyat uçuyor.
 
3D işlemciler normal 7950X egöre render da biraz daha düşük render ağırlıklı yapacaksan normalini öneririm.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında kendiniz de toplayabilirsiniz.

Şu an da sitelerden o şekilde uğraşıyorum fakat hangi kasa hangi soğutucu uygun olur bunun hakkında pek bilgim yok, dediğim üzere pek güncel değilim bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum bir yandan da kendim uğraşmaktayım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı