90 bin TL bütçe ile sistem toplama önerisi

Bütçe
90.000 TL
Teşekkür ederim yardımınız ve önerdiğiniz parçalar için. Peki hocam daha iyi bir güç kaynağı ve kasa olarak ne önerirsiniz? 100k üstüne çıkması önemli değil. Fiyatları giderek artırdım ama tek seferde güzel ve tam bir sistem yapmak istiyorum.
Ne kadar para verebilirsiniz bilmiyorum ama tam içime oturdu sistem olarak şunları yapardım, Anakartı MSI X670E Gaming Plus yaparım daha iyi model olduğu için. Sıvı soğutma DeepCool LS720 SE yaparım. PSU Enermax Revolution D.F.X 1200w yüksek W değeri ile ileri upgrade'lere açık. Kasa olarakta NZXT H7 Flow yaparım.

Güzel kardeşim. Bilmiyorsun. X870 Anakart önermişsin. PSU nerede? Sıvı soğutman nerede? Kasan nerede? Önce sen adam gibi tek tek önerilerini yaz. 7800x3D ben kullanıyorum güzel dostum. Oyun işlemcisi bu oyun. Edit-render yapacak adam için rezalet bir CPU. 9070XT edit-render da yine rezalet bir GPU. Bilmiyorsun güzel dostum bilmiyorsun. Öğren lütfen. Bilmemek kötü bir şey değil ama öğren.

Kasayı konu sahibinin tercihine bıraktım kimi akvaryum kasa sever kimi normal kasa sever. Sıvı soputucuyu unutmuşum evet onu da öneririm gerekirse.

İşlemciyi 7800x3d olarak revize edersek geri kalan özelliklerde:
Anakartı MSI X670E Gaming Plus
NZXT H7 Flow
XPG Lancer 2x32 64gb 6000mhz cl30
bunlar olarak düşünürsek nasıl olur peki hocam? Ek olarak ekran kartılarında PNY ZOTIAC veya PALIT gibi markaların farkı nedir? PNY ekran kartı iyi midir hocam? Hızlıca bir fiyat kontrolü yaptım yaklaşık 110k civarında işlmeci 9900x olunca

İşlemciyi 7800x3d olarak revize edersek geri kalan özelliklerde:
Anakartı MSI X670E Gaming Plus
NZXT H7 Flow
XPG Lancer 2x32 64gb 6000mhz cl30
bunlar olarak düşünürsek nasıl olur peki hocam? Ek olarak ekran kartılarında PNY ZOTIAC veya PALIT gibi markaların farkı nedir? PNY ekran kartı iyi midir hocam?
7800x3d almayın almayın. Bu işlemci oyun işlemcisi. Bu işlemci edit-render işlemcisi değil. İşinize yaramayacak. Rezalet performans verecek.

Kasayı konu sahibinin tercihine bıraktım kimi akvaryum kasa sever kimi normal kasa sever. Sıvı soputucuyu unutmuşum evet onu da öneririm gerekirse.

Dostum daha ne önerdiğinin fikrin yok işlemci ekran kartı önerip boş vermissin konuyu önerdiğin ekran kartı oyun amaçlı bir de adam render için yapacağım diyor ne cahillik bu önce konuyu oku.

9900x ile yine de oyunlarda iyi performans alabilirim değil mi?
Ekran kartınız zaten 5070Ti. Siz bu kartla en az 2k çözünürlükte oynayacaksınız. 2K ve 4K gibi yüksek çözünürlüklerde GPU limit olur. FPS en fazla 5 FPS fark eder. Limit GPU olacak çünkü. Valorant'ta CS GO'da fark olur o da zaten 5070Ti ve 9900x size monitör Hz'inizden yüksek FPS vereceği için o farkı görmezsiniz. Edit-Render için sistem topluyorsunuz 7800x3D almayın kaçın ondan. Bütçe artıyorsa 9950x alın zirve işlemci. 2k'da oyun kısmında dediğim gibi maksimum 5FPS ama edit-render kısmında 9950x fark oğlu fark atar.

Ekran kartınız zaten 5070Ti. Siz bu kartla en az 2k çözünürlükte oynayacaksınız. 2K ve 4K gibi yüksek çözünürlüklerde GPU limit olur. FPS en fazla 5 FPS fark eder. Limit GPU olacak çünkü. Valorant'ta CS GO'da fark olur o da zaten 5070Ti ve 9900x size monitör Hz'inizden yüksek FPS vereceği için o farkı görmezsiniz. Edit-Render için sistem topluyorsunuz 7800x3D almayın kaçın ondan. Bütçe artıyorsa 9950x alın zirve işlemci. 2k'da oyun kısmında dediğim gibi maksimum 5FPS ama edit-render kısmında 9950x fark oğlu fark atar.
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Son olarak bir şey daha sorabilir miyim? Elimde şu an 1080 çözünürlüğünde bir monitor var 2K monıtor hemen alamam gibi duruyor. Çok problem olur mu sizce? Ve ekran kartı markalarının arasındaki fark nedir PALIT PNY gibi aralarında soğutma yada performans da mı farklar var?

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Son olarak bir şey daha sorabilir miyim? Elimde şu an 1080 çözünürlüğünde bir monitor var 2K monıtor hemen alamam gibi duruyor. Çok problem olur mu sizce? Ve ekran kartı markalarının arasındaki fark nedir PALIT PNY gibi aralarında soğutma yada performans da mı farklar var?
Problem olmaz, overkill sistem olur 1080p için.

Dostum daha ne önerdiğinin fikrin yok işlemci ekran kartı önerip boş vermissin konuyu önerdiğin ekran kartı oyun amaçlı bir de adam render için yapacağım diyor ne cahillik bu önce konuyu oku.

Çok biliyorsanız kendiniz önerin ben daha bu konuya hiçbir şey yazmıyorum tamammı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı