90 bin TL sistem toplama

Bütçe
90k
Kasa konusunda haklısın ona bir şey demeyeceğim kusura bakmayın. RAM konusunda XPG Lancer modeli 32 GB yazınca çıkmıyor ama 16 yazınca tekli olanı çıkıyor. Ondan iki tane alınır. Sonradan gördüm. Ama Corsair'in modeli de kötü değil. Power'ı ise Yusuf hocam açıkladı zaten daha fazla konuşmayacağım. Ayrıca arkadaşın topladığı sistem de zaten 5070 Ti'lı. RTX 5080'le çok dengeli bir sistem toplanmıyor. O yüzden tercih etmedim.

Dengeden kastığın ne? Sistemde bulunan en pahalı parça ekran kartı, RAM gibi şeyleri ileride geliştirebilir, kartı geliştiremez.

Dengeden kastığın ne? Sistemde bulunan en pahalı parça ekran kartı, RAM gibi şeyleri ileride geliştirebilir, kartı geliştiremez.
Örnek konunun ilk başında atılan hazır sistem. İyi değil. Kaliteli parçalar seçilmemiş. Ekran kartına tüm bütçeyi dayayıp diğer parçaları en ucuz neyse ondan koyan stok bitirmeye dayalı bir sistem. Onu kast ettim. 95kya 5080'li toplanır tabi. Ama ben 2k kullanıcısı olarak 5070t+9800x3d tercih ederdim.

Örnek konunun ilk başında atılan hazır sistem. İyi değil. Kaliteli parçalar seçilmemiş. Ekran kartına tüm bütçeyi dayayıp diğer parçaları en ucuz neyse ondan koyan stok bitirmeye dayalı bir sistem. Onu kast ettim. 95kya 5080'li toplanır tabii. Ama ben 2K kullanıcısı olarak 5070t+9800x3D tercih ederdim.

Attığın B850'nin ne farkı var o anakarttan? RAM ve SSD dışında kötü değil.

Soğutması ve vrm performansı daha iyi. Onun dışında eagle da alınır ama bütçeye sığıyor o yüzden üst modeli önerdim. SSD niye kötü dediniz ? Exceria pro gayet iyi dramli bir ssd bence. Kendim de kullanıyorum, ve vaadettiği değerlerin hepsini verenbiliyor.

Soğutması ve VRM performansı daha iyi. Onun dışında Eagle da alınır ama bütçeye sığıyor o yüzden üst modeli önerdim. SSD niye kötü dediniz? Exceria Pro gayet iyi DRAM'li bir SSD bence. Kendim de kullanıyorum, ve vadettiği değerlerin hepsini verenbiliyor.

Soğutma ve VRM 5080'den düşmeye değmez, kötü diye ilk sayfada bulunan sisteme dedim, TwinMOS'a, onun dışında gayet alınabilir, sırf dizmek için dizmişsin.
3. sayfada bulunan sistem daha iyi, 1. sayfada bulunan sistem de senin attığından iyi.

Soğutma ve VRM 5080'den düşmeye değmez, kötü diye ilk sayfada bulunan sisteme dedim, TwinMOS'a, onun dışında gayet alınabilir, sırf dizmek için dizmişsin.
3. sayfada bulunan sistem daha iyi, 1. sayfada bulunan sistem de senin attığından iyi.
3. sayfada bulunan sistemde de 5070ti var ki ? Ayrıca anakarttan 3k kıssam 5080'e gene yetmiyecek.

İyi olması için 5080 mi gerekli? Parça kalitesi olarak daha iyi.
Attığım anakart, power, işlemci soğutucusu daha iyi. Ram konusunda anlaştık zaten lancer'da hemfikiriz. Ssd konusunda da zaten spatium aynı fiyata düştüğü için onun tercih edilmesi hakkında hemfikir oldum. Yani bu kadar da abartılmaz.

İyi olması için 5080 mi gerekli? Parça kalitesi olarak daha iyi.
Ayrıca şahsi görüşüm bu kadar büyük bütçede 5080 alıp yanına en ucuz parçaları koymak bence iyi değil. İlla 4k oynayacaksan yap ama 2kda 5070ti+9800x3d'li bir sistem alıp diğer parçaları da kaliteli seçmek bence çok daha mantıklı.

Attığım anakart, Power, işlemci soğutucusu daha iyi. RAM konusunda anlaştık zaten Lancer'da hemfikiriz. SSD konusunda da zaten Spatium aynı fiyata düştüğü için onun tercih edilmesi hakkında hemfikir oldum. Yani bu kadar da abartılmaz.

Anakart Daha iyi falan değil kanıtını attım, işlemci soğutucu daha iyi olsa ne olur? Alsa kullanabilecek mi?
B850 yapılacak en kötü yatırım.

Ayrıca şahsi görüşüm bu kadar büyük bütçede 5080 alıp yanına en ucuz parçaları koymak bence iyi değil. İlla 4K oynayacaksan yap ama 2K'da 5070 Ti+9800x3D'li bir sistem alıp diğer parçaları da kaliteli seçmek bence çok daha mantıklı.

En ucuz dediğin 7800x3D, FSP PSU, LC360 gibi parçalar mı? :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı