Daha güçlü bir islemci taktıysaniz ve uyumlu ise yapabilir ama bu konuda çok bir bilgim yok açıkçası.Bunun sebebini araştırdım ve sorunun voltaj yetersizliği olduğunu anladım.
Daha güçlü bir islemci taktıysaniz ve uyumlu ise yapabilir ama bu konuda çok bir bilgim yok açıkçası.Bunun sebebini araştırdım ve sorunun voltaj yetersizliği olduğunu anladım.
Burda ne demek istediniz ?uyumlu ise yapabilir
Mesela BIOS güncellemeden taktiysaniz, calismayabilir. Soyle ben B450 anakart kullanıyorum. 5000 serisi bir islemci takabilirim ama kullanamam. BIOS güncellemesi ile uyumlu hale gelebilir ve kullanirim. Belki BIOS güncellemesi vardır bilgisayarınızın ve güncellemeden taktiysaniz, islemci takili ama uyumsuz olduğu için donanim çalışmıyordur. Bu duz mantik tabii, varsayim yaptım.Burda ne demek istediniz
BIOS güncellemesini markanın sitesinden gidip indirdim. Bir setup indirdi. Onu kurdum ve bilgisayar yeniden başlatıldı. Böyle oluyor mu BIOS güncellemesi ?Mesela BIOS güncellemeden taktiysaniz, calismayabilir. Soyle ben B450 anakart kullanıyorum. 5000 serisi bir islemci takabilirim ama kullanamam. BIOS güncellemesi ile uyumlu hale gelebilir ve kullanirim. Belki BIOS güncellemesi vardır bilgisayarınızın ve güncellemeden taktiysaniz, islemci takili ama uyumsuz olduğu için donanim çalışmıyordur. Bu duz mantik tabii, varsayim yaptım.
Evet, peki taktığınız işlemcinin uyumlu olup olmadığını araştırdiniz mi?BIOS güncellemesini markanın sitesinden gidip indirdim. Bir setup indirdi. Onu kurdum ve bilgisayar yeniden başlatıldı. Böyle oluyor mu BIOS güncellemesi ?
Araştırdım. Uyumluymuş. Tuşa basınca 1-2 saniye çalışıp kapanıyorsa işlemci güç yetersizliğinden kaynaklanıyormuş. Ayrıca eski işlemcim 35 W TDP güç çekiyor, yenisi ise 45 W TDP çekiyor. O yüzden besleme yetersizliğinden kaynaklanıyormuş. Bende o yüzden yeni daha fazla Watt'lı bir adaptör almak istedim.Evet, peki taktığınız işlemcinin uyumlu olup olmadığını araştırdiniz mi?
Çok teşekkür ederim. Gün boyunca sorularıma cevap vererek çok yardımcı oldunuz. İyi sosyaller.Tabii ki, zaten bir mesajımda da yazdım. Watt değerinin dusuk olmasi daha çok sorun olur diye, ürünün alıp deneyin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.