900 TL'ye i5 2400 sisteme ekran kartı tavsiyesi

Bu fiyata 2.el garantili rx 570 bulunur ancak sıfır kart almak en mantıklı seçenek almanız daha iyi bütçeniz varsa ben biraz fakir dostuyum :)
Maalesef beni üzen şey de o. Ancak ne güç kaynağım ne işlemcim yetiyor. Kasamda 6 pin güç kablosu bile yok. RX 560 da benim için fazlasıyla yeterli olacaktır. :D

Sistem özelliklerim:
  • Gigabyte GA-H61MA-D3V MOBO
  • Intel Core i5-2400 3.1GHz CPU
  • Gigabyte GE-C420A-C2 420W PSU
Her ne kadar RX 570 istesem de güç kaynağım yetmeyecek gibi gözüküyor. Güç kaynağından bir güç kablosu da çıkmıyor. O yüzden ekstradan güç kablosu istemeyen bu RX 560 modelini tercih ettim. Asus Arez Radeon RX560 2G Evo 2GB GDDR5 128 Bit Ekran Kartı

Güç kaynağımdan çıkan birçok farklı kablo var. Bunları birleştirip RX 570'e taksam bile 420W yeterli olacak mıdır? Bütçem maksimum 900 TL. RX 560'dan daha iyi bir seçeneğim var mı?
2.El RX570 ve bir tane de güç kaynağı alın geri kalan paraya iyi olacaktır bu şekilde.

Yanlış bilmiyorsam 6 pin güç girişi istiyordu RX 560 modelleri.
Sapphire ve Asus Strix modelleri istiyor. Resimleri incelerseniz bu model istemiyor. Asus'un websitesindeki resimler: AREZ-RX560-O2G-EVO | Ekran Kartı | ASUS Türkiye
2.El RX570 ve bir tane de güç kaynağı alın geri kalan paraya iyi olacaktır bu şekilde.
Teşekkürler ancak 2. el pek almak istemiyorum. Mining vb. olaylardan dolayı. Ancak temiz bulabilirsem düşünebilirim.

Baktım fanın altı tam görünmediği için dedim ne olur ne olmaz :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunun gibi birkaç kutu açılışı videosu daha izledim. Hiçbirinde pin yok. Yabancı kaynaklar da pin istemediğini söylüyor. :D

Aynı işlemciyi GTX 750 Tİ ile kullanıyorum. RX 570 darboğaz yapar bu işlemciye hem de böyle bir sisteme 800-900 liralık ekran kartı takmak pek mantıklı değil.

GTX 960/RX 460/RX 560/GTX 1050 Tİ gibi kartlara bak. Hatta bence 200-400 arasına GTX 750 Ti al kalan parayı biriktir sistem güncellersin. Şuan 750 Ti RDR 2 bile oynatıyor hala çok iyi :)

Aynı işlemciyi GTX 750 Tİ ile kullanıyorum. RX 570 darboğaz yapar bu işlemciye hem de böyle bir sisteme 800-900 liralık ekran kartı takmak pek mantıklı değil.

GTX 960/RX 460/RX 560/GTX 1050 Tİ gibi kartlara bak. Hatta bence 200-400 arasına GTX 750 Ti al kalan parayı biriktir sistem güncellersin. Şuan 750 Ti RDR 2 bile oynatıyor hala çok iyi :)
RX 560, 750 Ti'den daha performanslı. Zaten başka upgrade yapmayacağım için bu sistem için maksimum ekran kartını alıyorum. Kart 620 TL.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı