Daha fazla
- Meslek
- İşsiz (öğrenci)
900Tl'ye çok rahat sistem toplanır. Ben 400TL civarına toplamıştım ama burada arkadaşın kendisine sorması gereken: Bu kadar eski parçalara sahip muhtamelen sorun çıkaracak bir sisteme para harcanırmı olacak.
Eğer cevap evetse ayarlayabiliriz.
Önemli olan 2. el parça alırken ucuza getirmek, kısaca 400W güç kaynağını 25TL civarına AMD AM2 anakartı 40TL olarak alırsa, işlemciyede Aliexpress üzerinden 4 çekirdek bir Athlon 60TL civarına gelecektir. Şimdiden demiş oluyayım AM2 anakartlar AM3 işlemcileride destekleyebilir. Mesela benim almış olduğum 40TL2lik anakart 16GB DDR2 RAM kapasitesine sahip. Bu kadar eski şeyleri ikinci el olarak uyguna bulmakta biraz şans işi. Uzun bir araştırma yapmak gerek şimdiden bol şans
Ekran kartı olarakta R5 230 yerine HD6850 gibi daha performanslı bir ekran kartı alınırsa yeni oyunları bile orta ayarlarda yada düşük ayarlarda oynatabilecek bir sistemi olur. Modlanmış Xeon tarafına bakınca fiyat baya artıyor. 775 pin DDR3 anakart bulmak çok zorlaştı.
Eğer cevap evetse ayarlayabiliriz.
Önemli olan 2. el parça alırken ucuza getirmek, kısaca 400W güç kaynağını 25TL civarına AMD AM2 anakartı 40TL olarak alırsa, işlemciyede Aliexpress üzerinden 4 çekirdek bir Athlon 60TL civarına gelecektir. Şimdiden demiş oluyayım AM2 anakartlar AM3 işlemcileride destekleyebilir. Mesela benim almış olduğum 40TL2lik anakart 16GB DDR2 RAM kapasitesine sahip. Bu kadar eski şeyleri ikinci el olarak uyguna bulmakta biraz şans işi. Uzun bir araştırma yapmak gerek şimdiden bol şans