1- 1080Ti çok güçlü bir kart ve temiz şekilde 3000TL civarına güzel bir model alabilirseniz bence gayet mantıklı. 4K biraz zorlama olur gibi. 4K monitör olmadıktan sonra 4K nasıl oynayacaksınız? 1080P veya 2K monitörde DSR ile 4K'a çekebilirsiniz çözünürlüğü ancak gerçek 4K olmaz. 2K çok tatlı ve bence 32'' monitörlere bile çok rahat yeten güzel bir çözünürlük. Tercih sizin. Oynamayı düşündüğünüz oyunların şu an 1080Ti ile 4K'da kaç FPS verdiklerini Youtube üzerinden bakabilirsiniz.
2- Ucuz keyler vardı satılan sağda solda, konulara bakın isterseniz veya konu açabilirsiniz.
Açıklama;
- 3600X çok güzel ve 1K / 2K / 4K farketmez her türlü seçilebilir bir işlemci. Oyun için zaten 3700X 3800X 3900X ile aralarında çok az farklar oluyor çok güçlü ekran kartı testlerinde bunu görebilirsiniz. Yayın-render işiniz yoksa 3600X çok güzel olur.
- Anakartı makul ve yeterli seçtim. İsterseniz Tomahawk MAX veya TUF PLUS alınabilir (B450).
- RAM'ler yeterli. Ufak bir OC ile frekansı artırabilirsiniz (
@Tolga Samet konularını okuduktan sonra bu RAM bile israf geliyor bana -_-)
- Nvme vs SATA SSD olarak günlük kullanıcıya yansıyan bir fark yok. Tercih sizin. Dilerseniz 500GB Nvme + 2TB HDD alabilirsiniz aynı fiyata.
-AirHawk DUO önerdim ama alternatifleri de önereyim; P400A / One Eclipse.
-PSU yeterli kalitede ve GOLD / yarı modüler.