9000 TL bilgisayar mühendisliği için laptop önerisi

Bütçe
9000

serhatt123

Hectopat
Katılım
1 Şubat 2020
Mesajlar
110
Bilgisayar mühendisliği için laptop alacağım bütçem maksimum 9000 lira. Ryzen 5 4600H işlemcisi olan güzel laptop var fakat APU olduğu için 8 GB RAM'in bir kısmını o götürecek. Buna değer mi yoksa APU olmayan başka laptoplara bakmak daha mı iyi?
 
Dostum universitene bagli olarak cogu universite artik konulari bir sekilde Linux dagitimlari uzerinden ilerletiyor.

Eger bu temelde ilerleyeceksen surekli yetebilir gibi. Sahsi fikrim APU olmayanlara bakman. Acikcasi imkanin varsa biraz daha gelecegi dusunebilirsin.
 

Bu bilgisayarı size önermek için koymadım bütçenizde daha iyi seçenekler mevcut olabilir ama sadece örnek amaçlı koydum, 14 inç 1080p, mx450 ekran kartının performansını ben bilmiyordum testlere baktım şaşırdım 1080p düşük-orta ayarlarda birçok oyunu 60 fps üstünde veya yakın açıyor görünüyor, lehimli de olsa 16 GB 3200 MHz ram olduğu yazıyor, ayrıca bir yoruma göre ssd'si NVMe.

Ama bir yandan da yine yorumlara bakarsanız kasa ve ekran kalitesi biraz kötü görünüyor, numpad ve klavye ışıklandırması yok. Bunlar da biraz iyi olsa aslında alınabilecek bilgisayar ama bu bakımdan hoşunuza gitmeyebilir. Ancak bunu şunun için attım, almayacak olsanız bile araştırırsanız belki bütçenin birazcık üzerinde veya şu sıralar olan "indirim"lerde (eğer gerçekten varsa tabii) bütçenize uygun harici ekran kartlı bilgisayar bulabilirsiniz, belki bu MX450 gibi veya 1650 ayarında, iyice araştırmak lazım.

Bir de şöyle örnek bir test koyuyorum 2 hafta önce yapılmış, bu ayardaki bilgisayar Ryzen 7 5700U bir bilgisayarın bayağı bayağı üstünde performans veriyor, doğruluğundan emin olmak amaçlı başka testlere de bakmanızı tavsiye ediyorum tabii.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı