9000 TL Sistem Toplama Tavsiyesi

Peki hocam önerilerinizi dikkate aldım ve şöyle bir sistem ortaya çıkardım sizce nasıl?

Ben 2070'i 1080P'de kullanırdım 100+ FPS oynamayı sevdiğim için.
3. sistem 2K için tam bir F/P canavarı o zaman. 2K'da Intel'e çok da gerek yok ama 3. nesili beklemek mantıklı bence de.

O iş tam olarak öyle olmuyor. Ben de düne kadar senin gibi düşünüyordum ama kartı yormadığın zaman tam hıza çıkmıyor ve ani droplar, abuk subuk FPS değerleri alıyorsun. Şöyle diyeyim: GTX 1070 ve R5 1600 ile BF V'i Ultra/High karışık ayarlarda, 1080p çözünürlükte oynarken ortalama 90-95 FPS alıyordum. 2K'da ise ortalama 75-85 FPS civarı alıyorum. Oyunlarda 70 FPS'in altına düşmedikten sonra akıcılığı kaybetmiyorsun. Zaten gözün ve el tepkilerin alışmış oluyor ve 2K oynamak da cabası.

Bir de en ilginci, 1080p'de LoL'de 144FPS'e sabitleyemiyorken (Yoğun savaşlarda), 2K'da 144'ün altına düşmüyor. Yani işlemcinin de yükünü azaltmış oldum. Eğer elinde GTX 1070 ve üzeri varsa, kesinlikle ama kesinlikle 2K'ya geçmeni tavsiye ederim. 1080p bana artık çamur gibi gelmeye başladı. Gözlerine bayram yaptırmanın tam zamanı bence

2070'in 2K'da aldığı FPS'ler 1070'in 1080P'de aldığından düşük, o nedenle çözünürlük için akıcılıktan vazgeçmek benim işime gelmiyor.
Dropların sebebi işlemci, 9600K gibi bir işlemci ile kartın tüm gücünü kullanabilirsin 1080P'de.
Şu an 70 FPS almak az bence çünkü yeni kart 2 yıllık falan olsa tamam derim.
Oynanan oyunlara bağlı bir de mesela ben %90 FPS oynadığım için birçok oyunda 100 FPS+ görebilirim 2070 ile 2K'da.

Bu arada 2060 Super 2070'e çok yakın güçte olacak gibi duruyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@dogant

2K'nın keyfini aldıktan sonra, 10-15 FPS'lik fark umrunda olmuyor. RTX 2070'in varsa, 1080p'de kullanarak karta zulüm etme

Ayrıca RTX 2070 ile 2K'da 100+ FPS alacağını söyledin. Niye 2K'ya geçmiyorsun? 75-85 alan benim Kaldı ki ultra ayarlardan bahsediyorum. Birçok rekabetçi oyunda, adamları görebilmek için bazı ayarları kısıyoruz ve FPS daha da artıyor. Ben GTX 1070 ile 2K'da memnunsam, senin RTX 2070 ile memnun olmama lüksün yok.

Çünkü o 75-85 FPS'i BF V ultra/highta alıyorum. CS:GO, Overwatch gibi oyunlarda 144 FPS'i çok rahat deviriyor.

Nvidia 70 ile biten yeni nesil kartlarını 2K için üretiyor. Laf dinle

10-15 FPS değil hocam baya fark var. 1070 var bende 2070 ve 9600K siparişi vermiştim ama ertesi gün telefonum bozulunca kargoya verilmeden iptal ettim
Bir sonraki nesile kadar 1070 ile devam ederim sanırım, 1080P oynadığım için beni memnum ediyor.
2K için işlemciyi değiştirmeme gerek yok sanırım. Zaten OC ile 4.6 GHZ'da kullanıyorum ama monitörü değiştirmem gerek. Eğer 6600K 1080P için de yeterli olursa alabilirim belki. Şu videoya göre fena değil, en azından FPS oyunlarında sorun yaratmaz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:

Dediğim oyunda cidden 15 FPS civarı fark var. BF V, sistemi güzelce kullandığı ve yorduğu için, özellikle o oyun üzerinden örnek verdim. Hatta müsait bir anda SS ve video paylaşabilirim.

Eline para geçtiği ilk fırsatta 2K monitör, R7 3700X ve RTX 2070 ya da RTX 2080'e şiddetle geçmeni tavsiye ederim RTX 2060 bile iş görür.

Ek olarak RTX Super konusunda, Nvidia'dan resmi bir açıklama gelmedi. Uydurma haber de olabilir. Beklemek lazım.

Hocam grafik ayarlarında fark vardır 15 FPS fark mümkün değil. Şuan 1070 ile mutluyum, bir an gaza gelip sipariş vermiştim ama gereksiz masraf olacaktı.
Bir sonraki nesilde sistemi güncellemeyi düşünüyorum, büyük ihtimalle yurt dışından 80 serisi kart alırım.
25 FPS fark var ortalama Ultrada. Ben bf5'te 110 FPS alıyorum biraz daha fazla olsun derken 2070 alıp 95 FPS'e düşmek bana mantıklı gelmiyor. Birçok oyunda fark daha fazla gördüğüm kadarıyla.

Rtx 2060 super diye model mi çıkıcak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…