9000 TL sistem toplama

Coracias

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bir sistem topladım. Şu anki fiyatı 11.171 TL tutuyor ama yurt dışından aldığım zaman kasa hariç parçaları 8.800 TL civarına geliyor. Sizlere sormak istediğim uyumlu olup olmadığı ayrıca değiştirebileceğim daha iyi parçalar var mı ? AMD ve INTEL arasında çok gelip gittim emin olamadım. Eğer INTEL alırsam fiyat çok artıyor.

ss.png
ss2.png

Şöyle açıklayayım:
  • Kasa olarak Phanteks P400S ya da NZXT S340 Elite alabilirsin.
  • Soğutucuyu çıkartıp parasını işlemciye ekleyip, R7 1700 alabilirsin. R7 1700'ün stok soğutucusu gayet yeterli ve şık bir kırmızı LED ile süslü. Stok soğutucu ile istersen bir miktar OC bile yapabilirsin.
  • HDD, 2TB bana kalırsa fazla. 1TB HDD/500GB SSD ikilisi, eğer render vs. işleriyle çok fazla uğraşmayacaksanız, gayet yeterlidir bana kalırsa.
  • Anakart olarak Gigabyte AX370 Gaming 5 alabilirsin. @Nazım Paşa kullanıyor.
  • PSU olarak EVGA 650 G3 alabilirsin.

9000TL'lik bir sisteme neden Ryzen 5 1600X takmışsınızki? 1TB SSD neden? 2TB HDD neden? 750W PSU neden GTX1080Ti SLI mi yapıyorsunuz? Şu bilgisayar sizinkinden kat ve kat daha iyi.

Ha 11000TL ödeyecekseniz size render için Threadripper oyun için i9 7900x'li bir sistem toplayalım?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    19,6 KB · Görüntüleme: 146
9000TL'lik bir sisteme neden Ryzen 5 1600X takmışsınızki? 1TB SSD neden? 2TB HDD neden? 750W PSU neden GTX1080Ti SLI mi yapıyorsunuz? Şu bilgisayar sizinkinden kat ve kat daha iyi.

Ha 11000TL ödeyecekseniz size render için Threadripper oyun için i9 7900x'li bir sistem toplayalım?
Neden ram 32 GB? İşlemci neden 6700k. Bence AMD al.

Yorumlarınız için teşekkür ederim sıra sıra bütün soruları cevap vermeye çalışacağım . İlk başta SSD 1 tb tutma sebebim yayın yapacak olmam ve video işleyecek olmam ve oyunları da SSD üzerinden oynamayı planlıyorum. Güç kaynağını da 750W tutma sebebim şu anlık 180 ti sli yapmıyor olsam bile yetersiz kaldığında sistem değişiminden ziyade iyileştirerek sli köprüsü vb durumları düşünmem o yüzden 750w güç kaynağı kullandım. Ryzen 5 ve 7 arasında fiyat olarak baya fark var ama bir kaç kişi performans olarak çok büyük bir fark yok dedi onlardan dolayı Ryzen 5 düşündüm o konuda yanılıyorsam tabi ki Ryzen 7 alırım iyi bir sistem olmasını istiyorum. Geleceği olan ve uzun süre götürebilecek bir bilgisayar olmasını . İ9 7900x intel çok istiyorum ama fiyat çok artıyor dediğim gibi sadece oyun için topladığım bir bilgisayar değil aynı zamanda yayın içinde topluyorum. Sıvı soğutma tercih etmem overclock yapacak olmam ilk başlarda olmasa bile ileriye dönük olarak. 6700k yada 7700 k tercih etmememin sebebi ekran kartı ile orantılı çalışma sorunları bir kaç yerde okuduğuma göre tam performansını yeni nesil işlemciler veriyordu hatam varsa düzeltirseniz sevinirim... yorumlarınız için çok teşekkür ederim

Şöyle açıklayayım:
  • Kasa olarak Phanteks P400S ya da NZXT S340 Elite alabilirsin.
  • Soğutucuyu çıkartıp parasını işlemciye ekleyip, R7 1700 alabilirsin. R7 1700'ün stok soğutucusu gayet yeterli ve şık bir kırmızı LED ile süslü. Stok soğutucu ile istersen bir miktar OC bile yapabilirsin.
  • HDD, 2TB bana kalırsa fazla. 1TB HDD/500GB SSD ikilisi, eğer render vs. işleriyle çok fazla uğraşmayacaksanız, gayet yeterlidir bana kalırsa.
  • Anakart olarak Gigabyte AX370 Gaming 5 alabilirsin. @Nazım Paşa kullanıyor.
  • PSU olarak EVGA 650 G3 alabilirsin.
Söylediğiniz kasaları araştıracağım o kasalara pek bakma fırsatım olmadı. Onun dışında AMD sıcaklık konusunda pek güvenim yok ve yeni nesil işlemcilerde mutlaka sıvı soğutma kullanılması gerektiğinden bahsedilmiş. Anakart konusunda da bir biriyle uyumundan dolayı Msi tercih ettim tek bir uygulama üzerinden hem anakarta erişebileceğim hem ekran kartına . İşlemci ye de çok yükleneceğim için güçlü bir ana kart tercihim olmasını istedim. Yanlışlarım varsa mutlaka düzeltilmesini isterim kasa için bütçem sadece 9000 lira üstüne en fazla 500 lira oyanayabilirim

Aynısını yaptım zaten?
peki nasıl bir performans alıyorsunuz ?

120GB bir m2 SSD alın buna windows kurarsınız yanına da 500GB Sata bir SSD alın buna oyunlarınızı ve programlarınızı kurarsınız. HDD işi size kalmış. Gerisi için Cihatinan'ın önerilerini dikkate almanızı tavsiye ederim. İşlemciyi 1800x alın isterseniz. Anakartı Ryzen sistemlerde MSI almaktan kaçının.

120GB bir m2 SSD alın buna windows kurarsınız yanına da 500GB Sata bir SSD alın buna oyunlarınızı ve programlarınızı kurarsınız. HDD işi size kalmış. Gerisi için Cihatinan'ın önerilerini dikkate almanızı tavsiye ederim. İşlemciyi 1800x alın isterseniz. Anakartı Ryzen sistemlerde MSI almaktan kaçının.
üstteki yorumda yazdım ben sadece oyun için kullanmayacağım aynı zamanda yayın video işlemede olacak o yüzden sadece windows değil oyunlarıda ssd üzerinden oynamayı düşünüyorum hdd sadece depolama olarak kullanıcam

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı