900p Ekrana ve G3258 İşlemciye Ekran Kartı Önerisi

enes126

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde 1440x900 bir monitör var.

G3258 İşlemci
8GB Ripjaws CL9 Ram
Z97 PC Mate Anakart
250 GB Corsair LS SSD

Elimde bu parçalar var arkadaşlar ve monitör olarak 1 sene kadar bu monitörü kullanacağım. İşlemciyi değiştireceğim için G3258 almıştım ama oda en az 2 sene falan kalacak öyle. Overclock yapacağım , kaç Ghz'ye çıkabilirsem artık. Bana bu monitörde ve işlemcide minimum dar boğaz yapacak kart hangisidir. R9 285 düşünüyordum ben ama monitörümün çözünürlüğü düşük ve işlemcim 2 çekirdekli olduğu için tedirginim.

Bütcem 734TL ve bunun 1 TL üstüne dahi çıkamam kartta o kadar para var çünkü. Yardımlarını bekliyorum.
Çok teşekkür ederim.

@Recep Baltaş @Ali Güngör @BilgisayarKurdu @BARON™ @Neutral @Murat5038 @MF

İnternetten kart ile alacaksan iyi olur.
www.vatanbilgisayar.com: Sapphire R9 285X DUAL-X GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Merak etme, sen, üzmez G3258 işlemci :) Z97 PC Mate ile tek tuşla OC yaparsan otomatikman 4.2 GHz yapar ve rahatlatır. GTX980 ile G3258 (4.7GHz) kullanan arkadaş var :)

Teşekkür ederim yorumunuz için. İşlemcinin çok fazla sorun çıkarıcağını bende sanmıyorum ama monitörümün çözünürlüğünün 900p olması beni tedirgin ediyor. GTX 750Ti falan almayı düşünüyordum az önce. Çünkü işlemciyi ve ekranı 2 seneye yakın kullanacağım ve ancak 2 sene sonra değiştirebilirim. 2 senede az bir zaman değil , bu sürede oyun keyfine varmak istiyorum açıkçası.

Güzel bir seçenek aslında ama şöyle bir durumda var 140TL farkla ve bu farkı şuanda verebilecek durumdayım R9 285 almakta var. Sanırım tercihim R9 285'ten yana olacak. Size şunu sormak istiyorum eğer R9 285 alırsam oyunlarda takılma yaşarmıyım. En korktuğum durumda bu aslında. Takılma kitlenme gibi sorunlar yaşama gibi bir ihtimalim vars 270X alacağım. Eğer sadece R9 285'in tam performansını alamayacaksam R9 285 alacağım. Sonuçta işlemciyi ileride değiştireceğim o zaman tam performansını alırım diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Bu arada İnventus'un Vatan Bilgisayar'a göre daha iyi bir firma olduğunu duydum.

inventus.com.tr: SAPPHIRE 11235-03-20G ekran kartı - inventus

O yüzden R9 285'i burdan mı alayım yoksa Vatan Bilgisayar'dan mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Takılma, donma olmaz bağlantılarda yada kartta bir problem olmadıkça. Tam performans alamayabilirsiniz. Yaptığınız O.C'ye bağlı bu. İlerde iyi bir işlemci takviyesi ile de hakkını verirsiniz kartın. Hayırlı olsun şimdiden. Mağaza konusu da farketmez. İkisi de güvenilir sitelerdir. Hangisinde daha uygunsa oradan alın.

Takılma, donma olmaz bağlantılarda yada kartta bir problem olmadıkça. Tam performans alamayabilirsiniz. Yaptığınız O.C'ye bağlı bu. İlerde iyi bir işlemci takviyesi ile de hakkını verirsiniz kartın. Hayırlı olsun şimdiden. Mağaza konusu da farketmez. İkisi de güvenilir sitelerdir. Hangisinde daha uygunsa oradan alın.

Fiyat farkı yok mağazalarda İnventus'ta kargo vermeyeceğim için aynı fiyata geliyor. Ama İnvetus'da satılan kartta şöyle birşey var ürünlerin kodları farklı. Yani şöyle açıklayayım.

Vatan Bilgisayar ; 11235-00-20G
İnventus ; 11235-03-20G

Bu kod farkı ise şu anlama geliyor İnventus'taki kart biraz daha overclok edilmiş. GPU ve Bellek frekansları daha fazla.
Birazda araştırdım İnventus'la alakalı hiçbir şikayet yok. Bu yüzden ordan almayı düşünüyorum açıkçası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunda işlemci yüzünden takılma meydana gelirse. R9 270x'de de gelir. Fark etmez yani eğer işlemci oyuna yetmiyorsa her halükarda yetmeyecek. Bu tarz bir şey başınıza gelirse oyun ayarlarından Gölgeleri ve AntiAliasing'i kapatın ve eğer ayarı varsa görüş mesafesini mümkün olduğunca düşürün.

Teşekkür ederim yorumunuz için.
Vatan'da EVGA GTX 960 730 TL'ymiş. Acaba GTX 960 alsam dahamı az dar boğaz yaşarım.

@Mikail Fidan

Hocam sizden yorum bekliyorum. Kartı şuanda alacağım internetten. GTX 960 veya R9 285 almayı düşünüyorum. Sizce hangisini alayım.
Çok fazla darboğaz olur mu sizce.R9 270X'e mi yönelmeliyim?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı