9060XT sistemde sinyal yok hatası

mrat.ak

Hectopat
Yer
Sivas
Daha fazla  
Meslek
ÖGG
Merhaba, yeni bir sistem topladım son parça olan ekran kartı bugün geldi onunda montajını yaptım fakat bilgisayarı açtığımda no signal uyarısı veriyor HDMI kablo ile denedim aynı DisplayPort ile denedim yine aynı.
Anakart: ASUS Prime B650M-K
Ekran kartı: ASUS Prime 9060XT 16 GB.
İşlemci: Ryzen 7500F.

Ek olarak, ekran kartını aldığım mağazanın teknik servis birimi ile görüştüm ve dedilerki görüntü alabileceğim bir ekran kartı takarak BIOS ayarlarına girip oradan PCI Express ayarına girip uyumluluk modunu 4.0 çekmem sorunu çözebilirmiş, bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim böyle bir şey söz konusu ise görüntü alabileceğim bir ekran kartı bulmaya çalışacağım.
Not: PCI-e 2.0 çok eski bir ekran kartı ile denedim yine sinyal yok hatası verdi.

Bir de ek olarak elimdeki B650 anakartı verip yerine B850 bir anakart alsam sorunum çözülür mü?

Ben çok anlamam ama bu ekran kartına güç verecek pin kablosunu takarken ekran kartı için olduğuna dikkat edin üzerinde VGA falan yazacak muhtemelen benden fazla biliyorsunuz ama uyarayım dedim.

Görüntüyü ekran kartından alıyorsunuz değil mi?

Bir de ek olarak elimdeki B650 anakartı verip yerine B850 bir anakart alsam sorunum çözülür mü?
Çözülmez aynı anakarta sahibiz ben sorun yaşamadım. Bir de ekran kartını takamamış olabilirsiniz.

Görüntüyü ekran kartından alıyorsunuz değil mi?

Çözülmez aynı anakarta sahibiz ben sorun yaşamadım. Bir de ekran kartını takamamış olabilirsiniz.

Evet görüntüyü ekran kartından alıyorum saatlerdir denemediğim şey kalmadı ama yok çözemiyorum

Görüntü kablosu ekran kartına takılı değil mi?

Evet takılı :/

Saatlerdir çözüm arıyorum ama yok, RAM'ları çıkardım taktım olmuyor, tek RAM denedim olmuyor, hatta işlemciyi çıkardım tekrar taktım ama yok yine olmuyor vallahi birkaç gün önce sıfır olarak aldığım sistemden bir anda soğudum.

PSU güç kabloları doğru ve tam takılı mı? Ekran kartı tam takılı mı? Diğer her şey tam yerine oturmuş ve düzgün takılmış mı?

PSU güç kabloları doğru ve tam takılı mı? Ekran kartı tam takılı mı? Diğer her şey tam yerine oturmuş ve düzgün takılmış mı?

Kablolamada bir eksiklik yok hocam sistemi tekrardan tamamen demonte hale getirip iade edebildiğim parçaları iade edip kalanları 2. el olarak satacağım yapacak bir şey kalmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…