9060XT'de Micro stuttering var

Selamlar, forumlarda dolaşırken 9060XT ekran kartında Micro stuttering (saniyelik donma diyebiliriz) sorunu yaşayan insanlar gördüm.
Konuyla alakalı 2 fikir gördüm:
-Sorun ekran kartında.
-Sorun RAM'lerde.
Konu en son 2 hafta kadar önce konuşulduğu ve herkes tarafından yaşanmadığı için bunun yazılımsal bir sorun olup olmadığını ve güncel olarak çözümünün olup olmadığını bilen hocalarıma sormak isterim.
İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, forumlarda dolaşırken 9060XT ekran kartında Micro stuttering (saniyelik donma diyebiliriz) sorunu yaşayan insanlar gördüm.
Konuyla alakalı 2 fikir gördüm:
-Sorun ekran kartında.
-Sorun RAM'lerde.
Konu en son 2 hafta kadar önce konuşulduğu ve herkes tarafından yaşanmadığı için bunun yazılımsal bir sorun olup olmadığını ve güncel olarak çözümünün olup olmadığını bilen hocalarıma sormak isterim.
İyi Sosyaller.
Teknik olarak bilgim yok fakat bende bircok farki incelemede benzer sorunu gördüm. Örneğin bir kanal Doom Dark Ages oynarken hem dusun fps hem stuttering yaşıyordu. Genel bir kart sorunu olabilir bence.

Teknik olarak bilgim yok fakat bende bircok farki incelemede benzer sorunu gördüm. Örneğin bir kanal Doom Dark Ages oynarken hem dusun fps hem stuttering yaşıyordu. Genel bir kart sorunu olabilir bence.
Herkes yaşamadığı ve bununla alakalı güncel bir konu olmadığı için yazılımsal olma ihtimalini düşünüyorum.Kart sorunu değildir umarım diğer türlü tüm f/p olayı çöp olucak.

Hocam bazı durumlarda ekran kartı sürücüsü neden olabiliyor ama bazen hiç ekran kartıyla alakalı olmuyor. Benim yaşadığım durum tam olarak böyle. Çözüm yolu denemesem sorun AMD der geçerdim mesela. Aynı sorunları NVIDIA tarafında da yaşadım.

6750XT ekran kartım vardı ve oyunlarda dediğiniz gibi minik takılmalar oluyordu. İlk olarak 16 GB olan RAM'i, 32 GB olarak güncelledim. Sorun hala devam ediyordu. Ekran kartımı yükseltme fikrim vardı zaten diye 6800 XT kartına geçiş yaptım. Sorunum hala devam edince kart arızası olarak değil, sürücü kaynaklı olarak düşündüm. Arkadaşımdan 4070 ekran kartı aldım ve sürücüleri ona göre ayarladım. Sorunum hala devam ediyordu. :D Geri dönerken bende olan 6800 XT modelini daha serin çalıştığını düşünerek ASRock Phantom Gaming modeli ile değiştirerek kullanmaya başladım. Bu süreçte güç kaynağımda değişti. Şu an değişmeyen sadece anakartım ve işlemcim kaldı. Sorunum hala devam ediyor. Sorunumun ekran kartı olmadığını düşünüyorum şu an.

Yakın çevremde 6-7 kişi 9070XT kullanıyor ve 2 arkadaşım 9060XT kullanıcısı. Herhangi bir sorun yaşamadıklarını söylüyorlar. Sorunun genbel çaplı bir sorun olduğunu düşünmüyorum şahsen. Sürücü problemleri elbet var. Şu an hem AMD hem de NVIDIA bu driver problemlerini yaşıyor. Sorunlar asla sıfıra indirilmedi.

@AliEgemen, DOOM oyunu NVIDIA sürücülerini çökertiyor. 4070 Ti olan arkadaşım oyunu oynayamıyor. 4090 kullanan abim oyunda takılmalar, FPS düşüşleri yaşıyor. O sorunlar biraz oyun bazlı.

Son düzenleme:
Hocam bazı durumlarda ekran kartı sürücüsü neden olabiliyor ama bazen hiç ekran kartıyla alakalı olmuyor. Benim yaşadığım durum tam olarak böyle. Çözüm yolu denemesem sorun AMD der geçerdim mesela. Aynı sorunları NVIDIA tarafında da yaşadım.

6750XT ekran kartım vardı ve oyunlarda dediğiniz gibi minik takılmalar oluyordu. İlk olarak 16 GB olan RAM'i, 32 GB olarak güncelledim. Sorun hala devam ediyordu. Ekran kartımı yükseltme fikrim vardı zaten diye 6800 XT kartına geçiş yaptım. Sorunum hala devam edince kart arızası olarak değil, sürücü kaynaklı olarak düşündüm. Arkadaşımdan 4070 ekran kartı aldım ve sürücüleri ona göre ayarladım. Sorunum hala devam ediyordu. :D Geri dönerken bende olan 6800 XT modelini daha serin çalıştığını düşünerek ASRock Phantom Gaming modeli ile değiştirerek kullanmaya başladım. Bu süreçte güç kaynağımda değişti. Şu an değişmeyen sadece anakartım ve işlemcim kaldı. Sorunum hala devam ediyor. Sorunumun ekran kartı olmadığını düşünüyorum şu an.
Mavili forumda ekran kartını Nvidia yapınca düzeliyordu KS'nin.Dediğiniz gibi sorun yaşamayan birçok kişi var.

@Mai_Sakurajima, bir kişi kart arızası yaşıyordu. Nvidia geçtiğinde düzelmesi sence normal değil mi hocam? O tür sadece karalama yapılan şeylere inanmıyorum artık. Sorun yaşıyor, çözüm yolları öneriliyor fakat çözüm yollarını yapmaktansa AMD sorunlu diye geçiyorlar. Forumun geneli öyle. NVIDIA tarafında hiç sorun yok ama AMD çöp onlara göre. AMD tarafında sorunlar devam ediyor evet, tamamen sıfıra indirilmedi fakat NVIDIA şu an daha fazla sorun yaşıyor.

6000 serisini ben 4 yıldır kullanıyorum. Daha 1 kere bile sürücü problemi yaşamadım şahsen. Arkadaşlarım 9060XT ve 9070XT kartını da kullanıyorlar, sorun yaşamıyorlar. 7700XT'de sorun yaşayan arkadaşım 5060Ti ekran kartına geçti fakat farklı sorunları yaşıyor şimdide.

@Mai_Sakurajima, bir kişi kart arızası yaşıyordu. NVIDIA geçtiğinde düzelmesi sence normal değil mi hocam? O tür sadece karalama yapılan şeylere inanmıyorum artık. Sorun yaşıyor, çözüm yolları öneriliyor fakat çözüm yollarını yapmaktansa AMD sorunlu diye geçiyorlar. Forumun geneli öyle. NVIDIA tarafında hiç sorun yok ama AMD çöp onlara göre. AMD tarafında sorunlar devam ediyor evet, tamamen sıfıra indirilmedi fakat NVIDIA şu an daha fazla sorun yaşıyor.

Normalde dediğiniz gibi düşünüyorum ancak çözüm olarak RAM değiştirmeyi deniyorlar.
Eski RAM'leri hem NVIDIA hem AMD ekran kartında deniyorlar NVIDIA da problem çıkmıyor, sonra yeni RAM alıp AMD ve NVIDIA da deniyorlar ve aynı sonuç. O yüzden kayda alınabilir diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı