Çözüldü 9070 takılan sistemde siyah ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nothingoneman2

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bugün ASRock 9070 OC ekran kartım geldi, 1060 6 GB'dan geçiş yapıyorum.
9070'i sisteme takmadan önce DDU ile sürücüleri sildim sonra ekran kartını taktım.
Driverlarını indirdikten sonra reset atıp benchmark testlerine başladım, herhangi bir siyah ekran hatası almadım, kart ortalama 247W tüketiyordu.

War Thunder'a girip uçaktan yakınıma bomba attım ve aniden ekran siyah oldu ve ekran kartımın fanları son hızda dönmeye başladı.
Kapatıp tekrar açtım oyunu bu sefer de oyun başlar başlamaz siyah ekran hatası aldım ama ekran kartımın fanları önceki gibi dönmedi, monitörün bağlantısı kesildi.

VS650 PSU'dan şüphelenip BIOS'tan OC Max performans ayarlarını geri çektim ve sadece RAM frekansı ve basit ön ayarları yaptım.
Sonuç aynıydı.

Biraz araştırdıktan sonra PCI'e slotundan kaynaklı olabilir yazıyordu yabancılar, ben de yapay zekaya sordum, BIOS'tan PCI'e slotunu Auto'dan 3.0'a çektim ve re-size Bar'ı devre dışı bıraktım.

Şu anda sorun düzeldi oyunu 2 saat boyunca oynadım ekran kartım tam güçte çalıştı şu ana kadar herhangi bir sorun kalmadı fakat geri dönüp re-size Bar'ı etkinleştirmek istemiyor da değilim.
Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

i5 10600KF.
ASUS Prime B460M-A
2x8GB Corsair Vengeance.
VS650 80+ Corsair.
İyi işlemci soğutucusu 5 ısı borulu.
970 EVO Samsung

Ek olarak eski ekran kartımdan yaklaşık 5 kat daha çok performans alıyorum çok memnunum.

FurMark: FurMark2 Score

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
EVET, PSU DEĞİŞİNCE HER ŞEY DÜZELDİ.
2 Gündür test ediyorum farklı oyunlarda ve çöken oyunlarda, BF1, Stalker2, War Thunder, Bannerlord, MSI Combustor.

Hiç birinde donma bile kalmadı inanamıyorum ama %1 %99 FPS'lerimi bile etkilediğini düşünüyorum.

-STALKER2'de ara sahnelerde komple monitörümün bağlantısı kopuyor gibi oluyordu ekranım simsiyah oluyor ve PC yanıt vermiyordu. (PC çalışmaya devam ediyor ama yanıt yok)
-Nadir durumlarda ekran yine aynı şekilde kapanıyor bu sefer ekran kartının fanları son hız dönmeye başlıyordu (5 kez falan oldu toplam) (siyah ekran sonrası fanların son hız dönmesi)

Düşüncem yeni nesil ekran kartı alıyorsak en azından PSU'muzun ATX 3.0 standardını destekliyor olması gerektiği (Bendeki 3.1) özellikle patlama sahnelerinde veya sis atma sahnelerinde çöküyordu oyunlarım, dün 12 saat aralıksız Stalker 2 oynadım CPU & GPU tam güçte çalıştı ve 0 donma çökme yaşadım.

FurMark: FurMark2 Score

1748683619927.png
Ekran kartı değiştirdikten sonra özellikle oyunlarda bu tür sorunlar olabiliyor.
Oyun ayarları bir önceki karta göre olduğu için (shader cache gibi kritik yapılar), yeni kartla çökme-kararsızlık olabiliyor.
Çok büyük ihtimalle, oyunu baştan kurarsanız PCI Auto ve re-size Bar ile de sorunsuz oynayabileceksiniz.

Evet, sorun düzelmedi hâla siyah ekran yiyorum, oyunu yedekleyip sharder dosyalarını silip steamden kaldırdım ve daha sonra tekrar yükledim. Sorun düzelmedi, kafayı yemek üzereyim iade de edebilir miyim bilmiyorum plastik jelatinini çıkardım ekran kartının dün geldi.

Witcher 3 max ayarlarda bir çökme olmadı fakat MSI KOMBUSTOR'da demin çok hızlı bir şekilde çöktü, ekran bağlantısı koptu ve yanıt vermedi pc, FURMARK sorunsuz tamamlıyor bir çökme olmadan 10 15 dk çalışıyor, war thunder'dan şüpheleniyordum fakat demekki oyun ile ilgili değilmiş bu sorun
PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum bilmiyorum tek kablodan 2x8 pin girişinde gücü sağlayamıyor mu bu psu.

Ekran kartlarında sorun kaynağını tespit etmek zor iş. Ben RX590 aldım taktım, her on dakikada bir yeşil ekran, sürücü çökmesi, siyah ekran ve tekrar görüntü sorunum vardı. Sürücüyü geriye döndür, yeni sürüm gelince hemen yükle yok olmuyor sürücüden değil.
E ama ısrarla sürücü çöküyor? Ha sürücünün çöktüğü kesin zira AMD uygulaması her seferinde mesaj gösteriyor, söylüyor sürücü çöktü yeniden başlattım kendimi diyor.
Neyse gözümü kararttım PSU alacaktım. 4-5 bin liralık şeylere bakıyorum artık.
Sonra monitörden çıkan hayli pahalı kaliteli kalın kırmızı monitör kablosu gözüme batmaya başladı. Markasız yarısı kadar kalın başka bir kablo taktım sırf siyah diye.
DVI yerine HDMI'a geçince düzeldi.
Bütün derdi oymuş...

Ekran kartlarında sorun kaynağını tespit etmek zor iş. Ben RX590 aldım taktım, her on dakikada bir yeşil ekran, sürücü çökmesi, siyah ekran ve tekrar görüntü sorunum vardı. Sürücüyü geriye döndür, yeni sürüm gelince hemen yükle yok olmuyor sürücüden değil.
E ama ısrarla sürücü çöküyor? Ha sürücünün çöktüğü kesin zira AMD uygulaması her seferinde mesaj gösteriyor, söylüyor sürücü çöktü yeniden başlattım kendimi diyor.
Neyse gözümü kararttım PSU alacaktım. 4-5 bin liralık şeylere bakıyorum artık.
Sonra monitörden çıkan hayli pahalı kaliteli kalın kırmızı monitör kablosu gözüme batmaya başladı. Markasız yarısı kadar kalın başka bir kablo taktım sırf siyah diye.
DVI yerine HDMI'a geçince düzeldi.
Bütün derdi oymuş...
1747846702902.png
OCCT Testi yaptım da 15 dakika sorunsuz errorsuz çalıştı ... 378w cpu %100 ile çekti bir sorun olmadı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı