Evet kesinlikle daha mantıklı olur. RTX 5070 tarafında 3 fanlı modellerden tercih edilebilir. Önerim ise PNY olurdu ki şu anda da en ucuz 5070 PNY'nin non RGB olan versiyonu. Diğer seçenekler arasında ise Palit, Colorful ve Palit'e ait olan bir diğer marka Gainward. Genel olarak bunlar dışındakilerinde üzeceğini sanmıyorum. Sadece Gigabyte 50 serisi kartların fanlarında rattle sorunu olduğu söylenmiş bazı forumlarda. Dikkat etmekte ve en iyisi bulaşmamakta fayda var.
Gaming gecesine güzel 5070'li bir sistem gelirse bende almayı düşünüyorum R5 9600X + PNY 5070. olmazsa da bakacağız belki 9070XTLI sistem de bakabilirim.
Aslında XFX'li sistem önerme sebebim, sistem için kaliteli PSU seçebildiğim en ucuz toplama oydu. O yüzden onu seçtim. İncehesapta ki Frisby, Gamepower gibi kalitesiz markaların kasası alınabilir fakat sistemi emanet edeceğiniz PSU'su kesinlikle alınmaz. Attığınız itopya sistemde ise kaliteli bir PSU, DRAM'li bir ssd, sağlam bir kule tipi soğutucu ve istediğiniz Asus B650M-R anakart ile sistem 63k civarına geliyor.
Garanti sisteminin rezil olduğunu düşündüğüm Asus için 3k fazla vermek bence pek iyi bir tercih değil fakat tercih sizin.
Aslında XFX'li sistem önerme sebebim, sistem için kaliteli PSU seçebildiğim en ucuz toplama oydu. O yüzden onu seçtim. İncehesap'ta ki Frisby, Gamepower gibi kalitesiz markaların kasası alınabilir fakat sistemi emanet edeceğiniz PSU'su kesinlikle alınmaz. Attığınız İtopya sistemde ise kaliteli bir PSU, DRAM'li bir SSD, sağlam bir kule tipi soğutucu ve istediğiniz ASUS B650M-R anakart ile sistem 63K civarına geliyor.
Garanti sisteminin rezil olduğunu düşündüğüm ASUS için 3K fazla vermek bence pek iyi bir tercih değil fakat tercih sizin.
Peki hocam Gaming gecesine PNY 5070 sistem gelirse özelleştirip alsam mantıksızmı olur? RAM 32 GB oluyor B650M r anakart oluyor ve Ryzen 5 9600X işlemci oluyor Kioxia exteria Pro SSD oluyor. Extradan başka yerden işlemci soğutucuda alabiliyorum o fiyata. Sadece kasa sıkıntı oluyor oradan da önerseniz kötü mü olur?
Peki hocam Gaming gecesine PNY 5070 sistem gelirse özelleştirip alsam mantıksızmı olur? RAM 32 GB oluyor B650M r anakart oluyor ve Ryzen 5 9600X işlemci oluyor Kioxia exteria Pro SSD oluyor. Extradan başka yerden işlemci soğutucuda alabiliyorum o fiyata. Sadece kasa sıkıntı oluyor oradan da önerseniz kötü mü olur?
Gaming gecesinde neyin indirime gireceğini bilmediğim için öneride bulunamayacağım fakat bahsettiğiniz sistem özelliklerine sahip bir sistem düşürebilirseniz gayet işinizi görecek dengeli bir sistem almış olursunuz. Eğer değiştirebilirseniz PSU kesinlikle değiştirin incehesap sistemlerinde genelde Deepcool'lu kasa seçenekleri mevcut oluyor. Gamepower ve james donkey'e göre çok daha iyi bir seçenek olur. Mümkünse Deepcool o da yoksa Bitfenix ve min 750w 80+ bir PSU seçmelisiniz.
Gaming gecesinde neyin indirime gireceğini bilmediğim için öneride bulunamayacağım fakat bahsettiğiniz sistem özelliklerine sahip bir sistem düşürebilirseniz gayet işinizi görecek dengeli bir sistem almış olursunuz. Eğer değiştirebilirseniz PSU kesinlikle değiştirin İncehesap sistemlerinde genelde DeepCool'lu kasa seçenekleri mevcut oluyor. Gamepower ve James Donkey'e göre çok daha iyi bir seçenek olur. Mümkünse DeepCool o da yoksa BitFenix vemin 750W 80+ bir PSU seçmelisiniz.
Verdiğiniz link içinde ki orijinal haliyle (MSI kasa) iyi o kasa da kullanılan PSU'da 80+ diye biliyorum fakat orada yazmayı unutmuşlar sanırım bir arayıp sormakta fayda var. Onun dışında önerebileceğim kasalar şunlar:
Tamamdır teşekkür ederim öneriniz için Gaming gecesine güzel bir şekilde düşerse alacağım olmazsa da sizin dediğiniz gibi 9070XT alırım dediğiniz gibi galiba XFX markası iyiyse. İyi geceler sonra belki yine soru sorabilirim size olur mu?
Tamamdır teşekkür ederim öneriniz için Gaming gecesine güzel bir şekilde düşerse alacağım olmazsa da sizin dediğiniz gibi 9070XT alırım dediğiniz gibi galiba XFX markası iyiyse. İyi geceler sonra belki yine sorabilirim size olur mu?